МузикаНовинки

Орлин Горанов влиза в операта на Коледа

Орлин Горанов ще бъде гост на старозагорската опера навръх Рождество Христово – 25 декември. В дует с именитото сопрано Еделина Кънева ще изнесат празничен концерт под надслов „Коледна фантазия“.

На диригентския подиум ще бъде младият Виктор Крумов, а преди началото на богатата програма във фоайтето ще звучат мелодии в изпълнение на камерните формации  „Арс Нова“ и Брас квартет „Августа Траяна“.

Два дни по-късно меломаните ще бъдат зарадвани с ариите и дуети от оперите „Коронацията на Попея”, „Юлий Цезар”, „Ксеркс” и „Дидона и Еней”, като организаторите са заложили на солистите Петя Петрова и Яница Нешева в съчетание с музикантите от камерния оркестър  на цигуларите Константин Косев и Милена Димова, виолистите Ана Михайлова и Станислав Георгиев, а на чембалото и ударните ще бъдат Мануела Манолова и Атсуфуми Ужийе.

Изненадите на старозагорската сцена ще продължат и на 29 декември, за когато е планиран балетният спектакъл „Лешникотрошачката“, постановка на руския хореограф Константин Уралски като на финала се очаква да пристигне и… Дядо Коледа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *