Забавна психологияЛюбопитноНовинки

Отбелязваме 7 юли като Ден на шоколада

На 7 юли отбелязваме като Ден на шоколада.

Сладкото изкушение се появява в Европа на 7 юли 1550 г., когато в Испания за първи път е внесен шоколад от Америка.

Свойствата на какаовите зърна били открити от ацтеките. За тях шоколадът бил „храна на боговете“ и според древните обичаи го свързвали с плодовитостта на жените.

В България първият шоколад е произведен през 1901 г. в София от Велизар Пеев, който учил занаята в Париж. През 1924 г. той създава и първата шоколадова фабрика в Своге с близо 300 работници и над 170 машини.

Идеята за празника се ражда във Франция и за първи път е отбелязан през 2009 година.

Шоколадът е една от най-популярните храни и няма вероятност някога да излезе от мода.

Резултатите от анкета, публикувана във в. „Дейли експрес“, показват, че жените предпочитат шоколад пред секса, виното и марковата козметика.

Всекидневната консумация на малки количества шоколад предпазва от инфаркт и инсулт. Най-полезна е тъмната разновидност на сладкото изкушение.

Черният шоколад с висок процент високомаслено какао, което е здравословната суровина в шоколада, съдържа и много магнезий, което се отразява добре и на мозъчната дейност.

Затова блокче черен шоколад следобед може да бъде отлично средство срещу умствената и физическата умора, които ни хващат по това време от деня. То вдига кръвнта захар и ободрява ума.

Австралийски учени потвърдиха ползата от шоколада срещу високо кръвно налягане, пише БТА. Шоколадът, и особено тъмният, съдържа химикали, известни като флаваноли. Те разширяват кръвоносните съдове в тялото, улесняват преминаването на кръвта през тях и понижават налягането.


А вие знаете ли, че любимият шоколад издава характера?

Черен, млечен или бял шоколад – видът на сладкото изкушение казва много за това какви сте в любовта и живота, твърдят психолозите.

Ако дамата предпочита черен шоколад с висок процент съдържание на какао, тя определено е авантюристка. Действа спонтанно, обича приключенията. Не остава без мъжко внимание, целеустремена е, постига успехи в кариерата и не се бои от промени.

Почитателките на белия шоколад са раними същества, казват психолозите. Те обичат домашния уют, мечтаят за здраво семейство, за деца и щастливи мигове около масата.

Жените, които често похапват млечен шоколад, лесно вземат решения, очарователни са, уважавани, знаят какво искат от живота и как да го постигнат. Мъжете често ги следват по петите, защото тези представителки на нежния пол са признати флиртаджийки и умеят да съблазняват. Винаги получава каквото искат, грижат се старателно за външността си. Ако им подарите скъпо украшение или маркова дрешка, ще спечелите любовта им завинаги!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *