Отбелязваме Международния ден на мъжа

Международният ден на мъжете се отбелязва от 1999 г., като началото на инициативата е на жителите на Тринидад и Тобаго. Датата е заимствана от Индия, където на 19 ноември се чества Ден на мъжа, а идеята се подкрепя от ООН.

Целта му е да привлече вниманието към „дискриминация на мъжете и неравенството на половете”.

Както и да се обърне внимание на здравето на момчетата и мъжете.

Трябва да признаем, че на мъжете днес хич не им е лесно. Трябва да издържат семейство, да градят кариера, да изглеждат силни, мъжествени… В същото време те трябва да са и модерни, стилни, изискани. Кавалери.

Е, скъпи мъже, бъдете такива, каквито сте. Преди всичко – хора. С добри сърца. бъдете мъдри, подкрепящи, даващи.

Пазете се. И пазете нас, своите нежни половинки. Сълзите не са забранени, всеки си има слабости. Да потърсите помощ не е проява на слабост. Да отидете на лекар не е проява на слабост. Защото семейството ви има нужда от герой, който е здрав – и физически, и психически. Децата имат нужда от своя баща. Приятелката ви – от своята подкрепяща и обичаща половинка. Жена ви – от своето момче, в което се е влюбила преди години, но и от мъжа, в който сте се превърнали.

Не губете момчето в себе си. Не спирайте да изследвате, проучвате, опитвате… Светът се крепи на вашите рамене, независимо от факта, че жените всячески се опитваме да се докажем в неща, които въобще не са ни работа…

Честит празник!

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *