Звезди & СтилНовинкиТенденции

Отиде си Тиери Мюглер

На 73 години почина легендарният френски дизайнер Манфред Тиери Мюглер. Той ще остане завинаги в сърцата на почитателите на модата със своите уникални тоалети.


„Съкрушени сме да съобщим за кончината на г-н Манфред Тиери Мюглер в неделя, 23 януари 2022 г.“, се казва в публикация в официалния профил на дизайнера във Facebook.

Мюглер трябваше да обяви новите си партньорства в началото на тази седмица, заяви неговият агент Жан-Батист Ружо пред АФП.

Роден в Страсбург през декември 1948 г., той пристига в Париж на 20-годишна възраст и създава собствения си лейбъл „Cafe de Paris“ през 1973 г., една година преди да основе Thierry Mugler.

Тиери Мюглер остана в историята със създаването на уникалния аромат „Angel“. Причината за смъртта на дизайнера не е упомената.

Основателят на едноименната модна къща, Thierry Mugler, се пенсионира след 30-годишна успешна кариера в света на модата през 2002 година.

Дизайнерът е познат с екстравагантния си стил. Сред звездните му фенове са Ким Кардашиян, Ирина Шейк и Карди Би.

Eдна от най-забележителните му рокли е моделът “Химера” – цветно модно съвършенство, за което са били нужни две години работа, а всяка люспа е създадена на ръка.

Снимки: manfredthierrymugler

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *