Интериор

Пет идеи да превърнете малкото пространство в по-голямо

На повечето от нас домът се струва тесен. Стаите са малки, пълни с мебели… Как да направим така, че помещенията да изглеждат по-просторни?

Използвайте светли бои за стените. Визуално те ще направят така, че стаята ще изглежда по-свободна. Откажете се от ярките и контрастни цветове и изберете пастелните. Не забравяйте, че студените тонове уголемяват, а топлите – смаляват.

Изберете мебели и завеси в близки цветове. Мебелите в контрастен цвят изяждат пространството. Завесите трябва да са леки, полупрозрачни, за да може светлината да прониква през тях по-лесно.

 

Сложете поне две огледала на стените. Огледалото с по-голяма дължина и малко височина, разположено хоризонтално в долната част на стената, ще разшири визуално стаята. Можете да поставите две едно срещу друго симетрично.

Мебелите трябва да са леки, а не помпозни. Шкафовете – открити, разчупени, столовете – с прозрачни елементи. Разположете ги близо до стената или в ъглите, за да може центърът на помещението да остане свободен. Вместо големи скринове, поставете открити етажерки.

Заменете тежките врати с по-леки, преградни или съединете две малки стаи в една. Така ще си осигурите по-голямо и по-широко помещение, в което да отделите няколко къта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *