Мерилин Монро: 5 тайни за съблазнителен грим

Мерилин Монро е разчитала на Алън Шнайдер за своя съблазнителен и безупречен външен вид. Меките, пухкави устни, гъстите мигли и сияещата кожа актрисата дължи именно на него.

За идеална форма на устните използвайте 5 различни оттенъка червило. В търсене на естествен ефект и в същото време на онази секси пухкавост дамите са готови да използват всякакви трикове. Първата техника в тази посока е на Шнайдер и е много лесна за изпълнение. Тъмночервеното червило се нанася във външните ъгълчета на устните, светлочервените тонове – в центъра, за да се създаде красив преход и многопластовост. След това се поставя лек блясък на „дъгата на Купидон” и под долната устна.

Фотокредит: Pixabay

Мъничко масло ще придаде на клепачите приятно сияние. Кокосовото масло е добър избор. Според Мерилин блестящите клепачи са много по-привлекателни. Затова, преди да поставел сенките, Алън лекичко нанасял по капка масло.

Очи като на Грета Гарбо. Казват, че самата Мерилин е нарекла този трик така, а той се състои в нанасянето на бели блестящи сенки от клепача до веждата, с акцент, поставен върху вътрешните ъгълчета на очите и под веждите. Целта е да се придаде на погледа по-голяма изразителност и дълбочина.

Бял, черен, кафяв и червен молив оформят очите. Обикновено използваме черна или кафява очна линия, но ако се доверим на Шнайдер, ще нанесем молива по дължината на цялата горна мигла, а след това лекичко ще излезем от външното ъгълче. Така очите ще изглеждат издължени и с красива бадемовидна форма.

Ружът коригира формата на носа. С негова помощ не само се подчертават скулите, коригира се овалът на лицето, но значително се променя и формата на носа. За да направите обонятелния орган да изглежда по-малък, нанесете розов руж на върха му.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *