Дестинации & Дегустации

Пет причини да отидете до Бордо

Бордо. Прекрасен град. Да, Франция не е само Париж, нито Айфеловата кула. Бордо е чаровен, на час път от Атлантика и на още два часа с кола от Средиземно море. С какво може да ви спечели?

С архитектурата

Да се разходите по старите улички е истинско удоволствие. Кулата Башня Пей-Берлан, царквата „Свети Петър“, кметството, базиликата „Сен Мишел“… Всичко това е история, съчетана с красива архитектура. задължително трябва да видите и Palais Gallien, амфитеатърът, построен в началото на II в. И още нещо – Mirroir d’Eau. Това са 3450 ква. м, в които са поставени необикновени огледала.

Атмосферата

Въпреки че Бордо е туристически град, тук има много добри екологични проекти. Например, центърът Дарвин – бивши военни казарми, превърнати в квартал със зелена икономика, собствена градска ферма, скейт парк, пространство за изява на автори на графити. Тук се намира и най-големият магазин във Франция за органични продукти.

Вкусната храна

Местната кухня заслужава специално внимание. Ще намерите храна за всеки вкус. Тук е ресторантът на Гордън Рамзи – на първия етаж на хотел Intercontinental. В La Pelle Café предлагат веган и вегетариански ястия. А ако сте любител на сладкото, задължително трябва да опитате десертът canelé. Мек, нежен, ароматен, с ром и ванилия, покрит с тънка карамелизирана коричка…

Виното…

Бордо е френската столица на виното. Тук се намират най-прочутите изби и замъци, производители на вино. La Cité du Vin е наистина уникално място – музей на виното, разположен в самото сърце на брега на Гарона.

Страната на баските

На два часа път от града. Трябва да отидете. Можете да използвате и влак или автобус, които тъгват от централната гара Бордо Saint Jean.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *