Пролетно обновление за кожата

Помогнете на организма да посрещне пролетта. Съживете косата, кожата, ноктите, като ги „нахраните” с витамини и ги поглезите с подходящите процедури.

Първото нещо, за което се сещаме, са витамините. Разбира се, надяваме се да ги получим в достатъчно количество от банасираното меню. Но нищо не пречи да направите и един 30-дневен курс с прием на определени витамини и минерали. Специалистите препоръчват това да стане в края на февруари, началото на март.

От какво имате нужда?

Витамините А, С, D, Е и цялата група на витамини В. Витамин А ще реши проблемите с кожата. С ще ви предпази от пролетните настинки. D ще подпомогне усвояването на калция. Е ще ви зареди с енергия и ще неутрализира действието на токсините. А витамините от група В ще ви спасят от умората, ще наситят тъканите с кислород, ще подобрят протеиновата обмяна в клетките, ще укрепят нервната система.

Освен витамини, имате нужда и от някои ценни минерали като калий, калций, желязо, манган, селен.

Най-доброто време за прием на витамините е утрото, когато организмът се настройва за активното ежедневие и една допълнителна доза енергия ще му се отрази повече добре.

Втората важна стъпка са специализираните процедури.
Кожата се нуждае от обновление, хидратация и подхранване. Препоръчителни са лазерните процедури, които стимулират регенерацията и производството на нови колагенови и еластинови влакна.
Косата ще ви благодари, ако я поглезите с маска – поне веднъж седмично. Тя трябва да съдържа липозоми с витамин Е. Активните съставки ще върнат жизнеността, еластичността на косъма.

Масажът също е добър вариант – подпомага растежа, стимулира кръвообращението и снабдяването на косата и кожата на главата с кислород. Обикновено продължава между 10 и 15 минути, препоръчително е да се прави преди или по време на измиване на косата, не по-често от два пъти в седмицата.

Що се отнася до ноктите, те ще изглеждат много по-добре след една подхранващата маслена баня – тя ще ги омекоти и хидратира дълбоко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.