Добра форма

Разходката също е фитнес

Изберете удобни обувки и дрехи и можете да направите няколко лесни упражнения, докато вървите към офиса или се прибирате у дома.

За стегнато дупе. Докато ходите, стиснете и след това отпуснете мускулите на бедрата. Можете да го правите и докато стоите прави в офиса.

За стегнат корем. На пръв поглед стягането и отпускането на корема е безполезно и леко занимание. Но ако го правите всеки ден, след седмица ще забележите и резултатите.

Застанете на пръсти, после на пети.
Ако работата ви е свързана със седене на едно място, това упражнение ще ви бъде много полезно. Използвайте за него всяка свободна минута. Повдигайте се и се отпускайте… Така ще подобрите кръвообращението на краката, ще стегнете бедрата.

Изправете се, изпънете раменете,
а след това свийте двете лопатки и се опитайте да ходите за няколко минути така. Ще станете по-стройни иуверени в себе си.

Тичайте след работа.
На път за вкъщи, вместо да се качите в задушния автобус или трамвай, ходете пеша – бързо, или потичайте. Вече няма значение дали ще се изпотите, защото като се приберете ще си вземете душ. Резултатът обаче ще ви зарадва – ще се почувствате нов човек, с изчистено от проблемите на деня съзнание, отпуснати, в добро настроение.
Разбира се, и бързото ходене ще свърши добра работа – особено, ако вдигате високо коленете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *