ЗвездиНовинки

Rolling Stone: Ето кои са най-великите изпълнители на всички времена

Списание Rolling Stone публикува списък с 200-те най-велики певци на всички времена, „вокалисти, които оформиха историята и определиха живота ни – от госпъл до пънк“.

„Когато Rolling Stone за първи път публикува списъка си със 100-те най-велики певци за 2008 г., използвахме процес на гласуване, който включваше мненията на известни музиканти. Резултатите са в полза на класически рок и певци. Този нов списък, съставен от нашия екип и сътрудници… Забележете, че в нашия списък няма, да кажем, никой от света на операта – това е, защото нашата работа е свързана с поп музиката, което означава, че почти всички артисти в този списък са имали значими кариери като звезди, успешни в множество области, създавайки популярна музика за широк кръг от хора“, се посочва в статията.

Изданието посочва още, че това е списък на най-великите певци, а не на най-добрите гласове.

 

„Талантът е впечатляващ… Геният е невероятен. Разбира се, много хора тук се раждат с големи гласове, перфектна височина и неограничен диапазон. Други имат по-груби, по-странни или по-нежни „инструменти“, т.е. гласни струни. Ози Озбърн няма това, което повечето хора биха нарекли професионален глас, но всъщност той има страхотен глас. И това може би се отнася за повече хора в класацията“.

 

Оригиналност, влияние, дълбочина на музикалното творчество и влияние на музикалното им изкуство – това са основните критерии, по които звездите са попаднали в класацията.

„Един глас може да бъде красив като този на Марая Кери, дрезгав като този на Тутс Хибърт, равен и пищен като този на Д’Анджело или солиден като този на Боб Дилън. Но в крайна сметка певците, които стоят зад тези гласове са в класацията по една причина – те могат да променят света само с едно отваряне на устата.“

Ето имената на звездите, заели първите 20 места в класацията:

1. Арета Франклин
2. Уитни Хюстън
3. Сам Кук
4. Били Холидей
5. Марая Кери
6. Рей Чарлз
7. Стиви Уондър
8. Бионсе
9. Отис Рединг
10. Ал Грийн
11. Литъл Ричард
12. Джон Ленън
13. Патси Клайн
14. Фреди Меркюри
15. Боб Дилън
16. Принс
17. Елвис Пресли
18. Силия Круз
19. Франк Синатра
20. Марвин Гей

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *