(О)позиция

Ромео трябва да умре

Полицията във Варна е предотвратила опит за обезобразяване на жена, чийто бивш приятел е в затвора. Той е организирал всичко зад решетките.Предложил е на няколко човека сумата от 1000 лева и амфетамини, за да залеят приятелката му, бившата, с киселина. За да се мъчи цял живот… Като съпричастни към планирането на престъплението са задържани 17 души, сред които и… две жени.

Странно е, нали? Как любовта може да се трансформира и да се превърне в омраза и опит за престъпление.

И е страшно. Че все повече жени получават шамари, обиди, сритване под масата и не само. Тъжно е, че все повече жени биват тормозени. И че все повече хора живеят тъжни и самотни. И не могат да срещнат своята половинка.

Скъпи мъже, любовта не умира с раздялата. И ако вие наистина сте обичали, трябва да можете да дадете свободата на човека до себе си да бъде щастлив. Ако не можете, значи сте недорасли, самовлюбени, слаби и… ЖАЛКИ.

И много ми се иска законът да ви накаже с цялата си строгост. Иска ми се да си получите заслуженото. За всеки шамар. За всеки юмрук или ритник. За всяка обида. За всеки пиянски скандал. За всяка заплаха.

Защото любовта е нещо красиво. Дори, когато е сложен финал. Дори, когато вие сте зад решетките, а тя не. Дори. Любовта е нещо, което трябва да уважаваме. Както и правото на избор. Нали? Бъдете силни, бъдете истински, бъдете мъже.

Скъпи Ромео, тя не е виновна, че вече не те обича.

Тя, както и ти имате право на щастие. Без условия. Без заплахи. В любовта не си го мерим. Тя е различна от света, в който живеем. Или поне би трябвало да бъде.

ДА, знам, че монетата винаги има две страни. Знам го от опит. Но също така знам, че насилието не е решение. И никога не е било. Няма и да бъде.

Скъпи институции, ние сме слабият пол и имаме нужда от закрила. Сега. Тук. Винаги. Особено, когато в приказката има намесени и деца. Болезнената реалност показва, че тези приказки хич не са малко. Какво правите вие?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *