МузикаНовинки

Румънеца гледа децата, готви и учи… китайски

Румънеца стана баща за втори път, но намира време и за личните си хобита. А едно от тях е доста нетрадиционно. Решил е да учи китайски.

След първото ни дете решихме да имаме и второ, съвсем желано е и очаквано. Мартин вече е на 4 месеца, мога да кажа, че не спим нощем и още има колики, но това са нормалните неща“, споделя изпълнителят.

„Много яде, той просто не спира да яде, расте постоянно на дължина, на широчина и е едно страхотно пухкаво бебе“, казва още Румънеца.

„В личен план в момента не мисля за трето дете, но ако онзи горе каже или аз се объркам нещо, може и трето да има, знам ли и аз вече. Аз ако съм знаел, че е такова щастие и такава радост, нямаше да се бавя толкова“.

Освен за новия член в семейството, той споделя и за една голяма своя страст – изучаването на китайски език.

Признава, че езикът е страхотен, а историята и традициите на страната го привличат отдавна.

„Имам един приятел, който живее вече доста години там, ожени се за китайка и се чувства като у дома си, въпреки че е абсолютно различно“, разказва музикантът.

Споделя, че харесва много и китайската кухня.

„Тук при нас повечето неща са пържени, които ги предлагат в китайските ресторанти. А в Китай ядат много здравословни храни. Ето, например, оризът, той не е пържен, а е на пара, всички неща, които те хапват, са полезни“.

Решението да започне да учи езика е от около 3 месеца.

„Още от първия ден започнаха да ни учат да пишем йероглифи, което на мен ми беше доста странно, защото йероглифът няма нищо общо с каквото и да е. Учителите ми по китайски, всички от тях са живяли в Китай. Освен, че учиш езика, те дават и интересна информация, правят сравнения“.

„До момента сме взели около 500 йероглифа и смея да твърдя, че горе-долу мога да се оправя“, разказва той.

„Инвестицията бих казал, че е нищожна в сравнение с преживяването. Работим онлайн и когато седна пред компютъра, наистина се разтоварвам, просто е толкова интересно и забавно да го слушаш дори“, споделя Румънеца.

Китайският е два пъти в седмицата по 1 час и половина, не е нещо, което е натоварващо. Готвенето го правя с удоволствие и се вихря в кухнята за жена ми, за децата, за семейството, защото сме постоянно заедно. Сега всички са хоумофис, съответно и ние, и има време за всичко“.

„Музиката не се спира от сутрин до вечер, музика постоянно има, дали ще е някоя нова игра, която озвучавам, дали ще е някоя нова песен през уикенда или привечер, дали ще е новият саундтрак на новия Спейсджем, заради големия ми син, който е луд фен, дали ще е зайченцето бяло, заради малкия ми син, няма никакво значение, музиката не спира“, разказва той.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *