Забавна психологияЛюбопитно

Сезонът, в който сме родени, влияе на характера

Според резултатите от направени наскоро изследвания, годишното време, в което сме се появили на бял свят, определя до голяма степен начина ни на поведение и общуване с останалите хора.

Ако сте родените през зимата, вие сте целеустремени, волеви, талантливи.

Притежатели сте на по-особен нрав, на моменти можете да проявите дори жестокост. Най-силно изразени са тези качества при родените през декември и по-слабо – при тези, появили се на бял свят през февруари.

Ако сте родени през януари , сте доста по-уравновесени. Жените, родени през зимата, с право могат да бъдат наречени мъжки момичета, защото притежават много от чертите на характера на силния пол.

Независимо от пола обаче на зимните бебета трябва да се дават „по-меки”, нежни имена, които със своята мелодичност на звучене да тушират заложените по природа черти на характери.

Хората, родени през пролетта, са лесно раними и уязвими.

При тях можем дори да говорим за известна слабохарактерност. Често са носители на творчески заряд, на голям талант. Хубаво е да го развият, ако не като основна професия, като хоби. Иначе ще се чувстват нереализирани и неудовлетворени. Имат добре развита памет и тънко чувство за хумор. Биха се справили блестящо на дипломатическата сцена. Специалистите твърдят, че н родените през пролетта деца трябва да се дават „по-твърди” имена, което ще ги насърчи да развият твърд характер, да пораснат с по-устойчива психика и здрава нервна система.

На родените през лятото също трябва да бъдат давани „по-твърди” имена, защото са предразположени към прояви на слабохарактерност.

Летните хора са по-разхвърляни, на моменти несериозни, прекалено чувствителни и много мнителни. Лесно се поддават на чуждо влияние, което е причина и бързо да сменят мнението си по един или друг въпрос. Постоянно търсят нещо, стремят се към нови знания, опитват се да докажат на себе си и на света, че могат да носят поне три дини под една мишница.

Снимки: Unsplash & FreePik

Универсални качества е заложила природата в характера на родените през есента.

Те са почти всестранно надарени, имат бърз и аналитичен ум,  разсъждават трезво. За съжаление имат отстъпчив характер, което е добре за околните, но не и за самите тях. Изпитват постоянно нужда от това да се чувстват обичани, да бъдат обгрижвани. Особено мъжете. Казват, че няма никакво значение какво име ще дадете на роденото през есента дете – то със сигурност ще помогне за развитието и успеха му в живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *