Сияещата кожа изисква ежедневна грижа

Мила Мурси е козметолог, на когото се доверяват звезди като Дженифър Анистън, Кортни Кокс и Челси Хендлър. Според нея всяка жена може да има млада и сияеща кожа, ако полага постоянни грижи и спазва определени правила.
Създайте си своя собствена програма.
Всеки ден трябва да спазвате определен ритуал – събуждане, освежаване, подхранване… Не е важно дали козметиката ви е скъпа и маркова, а дали я използвате редовно и правилно. Само с един продукт няма да получите желания резултат. Трябват ви няколко, които да бъдат комбинирани правилно. Ако не можете да прецените сами, консултирайте се със специалист, казва Мурси. Ритуалът ви за грижа би могъл да бъде такъв: почистване, леко и нежно излющване, парна баня или компреси с билки, подхранване и хидратация, успокояваща маска. Опитайте се да отделяте еднакво време за всяка една от тези процедури всеки ден.

Не пренебрегвайте тоника. Ако все пак времето ви е скъпо и не достига за такива екстри като маска или парна баня, задължително използвайте при  почистването и тоник. Той поддържа хидробаланса на кожата и свива порите. Съдържа активни молекули. Нанася се с помощта на памучен тампон, „отмива” следите от почистващия продукт и евентуални остатъци от грим и останалите замърсявания.

Подгответе кожата за през нощта. В продуктите, които стоят на нощното ви шкафче, трябва да има съставки, които подпомагат обновяването на клетките, процес, за който знаем, че е най-активен именно през нощта. Самата Мурси предпочита козметика с гликолова киселина, защото тя най-добре освобождава епидермиса от мъртвите клетки. „Ако не използвате такива продукти, кожата ви няма да бъде гладка и сияеща, защото мъртвите клетки ще пълнят порите и няма да им позволят да дишат”, казва Мила.
Достатъчно е да погледнем лицето на Дженифър Анистън и да повярваме на всеки съвет, който ни дава, нали?

Обичам продуктите и процедурите, които Мила ми препоръчва. Тя ми помага да запазя кожата си здрава и красива. Тя наистина е професионалист в своята област, а аз забелязах голяма промяна в начина, по който изглежда лицето ми, след като й се доверих”, казва Дженифър Анистън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *