Красота

Скъпоценните съставки в продуктите – иновация или лукс?

Експертите по красота са решени да ни докажат, че освен да бъдат носени под формата  на украшения, скъпоценните материали могат да намерят достойно приложение и в продуктите за красота. За това говори все по-усилената им употреба при производството не само на супер скъпи марки, но и на по-масовите. Притежават ли те наистина свойствата, които им се приписват?

 Съвременната жена вече не се изненадва, ако в продукта, предлаган й в козметичните магазини, има водорасли, масла от екзотични растения или хрущял от акула.

Науката се развива с бързи темпове, а с нея и индустрията, произвеждаща разкрасяващи средства, обновява непрекъснато използваните съставки и методи. И някак естествено се стигна до онези съставки, които иначе сме свикнали да виждаме във формата на обици или колиета – злато, сребро, черен хайвер, перли.

С какво обаче тези съставки са толкова уникални, за да ги сложим върху кожата си и не са ли преувеличени възможностите им?

Златото подобрява обменните процеси

В козметологията се използват няколко различни термина, които информират, че в продукта има от скъпоценния метал. Златните частици с размер по-малък от микрон, са биозлато. Получават се чрез обработка с озон, ток или като се използват свойствата на магнитното поле. Фитозлатото представлява съединение на молекули на златото с екстракти от растения. А нанозлатото – мънички частици, играещи ролята на катализатор при производството на качествената козметика. С какво е полезно златото? То помага на молекулите на кислорода да достигнат по-бързо до кожата и подобрява обменните процеси. Подмладява и регенерира.

Среброто унищожава вируси и бактерии

Този факт не остава незабелязан от производителите на козметика. Ето защо в много от продуктите се използва сребърна вода, сребро в съчетание с растителни екстракт и накрая – наносребро. С какво то е полезно? Козметиката със сребро е изключително полезна за проблемната кожа. Попадайки в дълбоките слоеве на кожата, молекулата на среброто понижава активността на вредните бактерии, помага на клетките да се освободят от излишните течтости, т. е. предотвратява появата на отоци,  защитава от вредните ултравиолетови лъчи.

Перлите укрепват защитните сили на клетките

Те са неизменна съставка в китайската традиционна медицина. В състава им влизат важни витамини и микроелементи, както и 22 аминокиселини. Затова перленият прах присъства често като съставка в продуктите за красота. С какво са полезни? Кремът с перлена пудра укрепва защитните сили на клетките, активизира уморената кожа и е отличен хидратант за дълбоките слоеве на епидермиса. Продуктите с перли даряват на кожата свеж и здрав тен, матират я.

Платината притежава свойствата на антиоксидант 

Обикновено се използва под формата на наночастици, а е добра, защото е изключително устойчива на влиянията на околната среда. Доказано е, че платината забавя процесите на стареене по-ефикасно от прочутия коензим Q10. Обогатеният с платинени частици крем хидратира и тонизира кожата и е мощен антиоксидант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *