Слънцето кара кожата да старее, защитете я добре!

Слънчевите лъчи греят все по-силно. Лятото наближава. А кожата ни има нужда от първокачествена и навременна защита. Ето защо срещата ни с новите продукти на La Roche-Posay се случва в точния момент.

Всички знаем, че трябва да пазим кожата, защото слънцето може да нанесе непоправими вреди. А също така и че трябва да внимаваме за всички петънца, бенки и други образувания. Посещението при дерматолог е задължително, ако има нещо подозрително.

Проверявайте редовно бенките си. 99% случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити навреме!

Ето защо La Roche-Posay ви призовава! Проверявайте редовно бенките си, следвайки метода ABCDE и поне веднъж годишно посещавайте дерматолог.

SAVE YOUR SKIN/СПАСЕТЕ КОЖАТА СИ. В продължение на вече 7 години La Roche-Posay провежда кампания за превенция на кожния рак чрез скрининг на бенки и съмнителни кожни образувания. С любезното съдействието на дерматолозите в България – безплатно за пациентите. Стартът на кампанията е в началото на месец юни.

Особено хората с по-светла кожа трябва да бъдат много внимателни. Дерматолозите съветват да използваме продукти, които са качествени, продават се в аптеките и са поне с фактор 50.

Децата до 2-годишна възраст нямат място на плажа. Грижете се за тяхната кожа. И по възможност ги обличайте с дрехи с протектор, както и шапка с периферия.

Да ви призная, аз лично използвам за моя син продукти с SPF 50, защото е изключително бял. Внимавам да не е на слънце в часовете между 2 и 4 и винаги опреснявам нанесения продукт, особено, ако сме на плажа.

Какво ни предлагат нашите приятели от La Roche-Posay?

След 10 години задълбочена работа и над 65 проучвания марката La Roche-Posay с гордост представи новия Anthelios UVMUNE 400 – фотопротектор, който защитава и от най-коварните UV лъчи в спектъра 380-400 nm, подсигурявайки кожата на лицето с много висока защита всеки ден.

Използването на продукти с SPF защита е задължителна част от всяка рутина и повечето дерматолози препоръчват тези с широкоспектърна защита, както от UVA, така и от UVB лъчи. La Roche-Posay – марката, чиито фотопротектори са препоръчвани от 60 000 дерматолози по света, създаде новия Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+, който осигурява много висока защита, създавайки незабележима бариера, дори за най-коварните UV лъчи, които принадлежат на тази малка част от спектъра.

Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+ се предлага с два типа текстури – Invisible Fluid SPF50+ и Hydrating Cream SPF50+.

Със специално разработена формула, съдържаща революционния филтър Mexoryl 400, Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+ предпазва от дълбоки клетъчни увреждания, причинени от слънчевите лъчи и се бори срещу бръчките и пигментните петна, които биха се появили в резултат от излагането на слънце (т.нар. фотостареене).


Знаете ли, че?
• 80% от белезите на стареенето (бръчки, хиперпигментация) са провокирани от слънчевите лъчи
• 95% от UV лъчите принадлежат на UVA спектъра
• 30% UV лъчите са ултрадългите UVA лъчи, попадащи в спектъра между 380 и 400 nm
• 20 пъти повече кожата е изложена на UVA, отколкото на UVB лъчи
• Над 65 проучвания и повече от 10 години са необходими на La Roche-Posay, за да разработят революционния филтър Mexoryl 400

Слънчевите лъчи, които проникват в кожата, могат да се разделят на два спектъра – UVA и UVB.

Въпреки че и двата са свързани с изгаряния, стареене, хиперпигментация, алергии и сериозни кожни заболявания, като рак на кожата, е важно да знаем, че 95% от UV лъчите, които достигат до земята, принадлежат към UVA спектъра.

В допълнение, UVA лъчите проникват в дълбоките слоеве на кожата, стимулирайки молекулите, които са отговорни за възникването на опасни заболявания.

Това, което прави Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+ различен от другите фотопротектори, е специално разработеният филтър Mexoryl 400, който покрива спектъра на ултрадългите UVA лъчи (380-400 nm), които проникват в кожата в дълбочина.

“Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, но уви е доста „злопаметна“ и всяко незащитено фотоизлагане се “трупа” в нейната “UV-памет”, водейки до ранни признаци на стареене, пигментация и рак на кожата. Затова най-важният и универсален съвет в дерматологията е – използвайте слънцезащита всеки ден във всеки сезон!”,

казва д-р Ирина Шаркова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *