КрасотаНовинки

Слънцезащитата е важна: ето как да я превърнете в навик

Според изследване на CeraVe, европейците смятат, че нямат добре изграден навик за редовно използване на слънцезащитен фактор.

Въпреки това, все още не е късно тази малка стъпка да се превърне в рутина. И по този начин да се предотвратят възможните последствия от продължителното излагане на слънце. От преждевременно стареене, лунички и увредена кожна бариера до по-сериозни състояния, като например меланома.

Чухте ли новината, която разтърси из основи света на грижата за кожата? SPF е задължителен всеки ден, дори когато е облачно. Шегата настрана, това не е новина, защото дерматолозите го повтарят от години.

Въпреки че 88% от хората знаят, че излагането на слънце може да доведе до увреждане на кожата, само 18% от тях нанасят слънцезащитни продукти ежедневно.

Това твърди проучване на американския бранд CeraVe, който представи подобрена версия на своя хидратиращ продукт за лице. Сега – със защитен фактор 30 за по-продължителна слънцезащита с ежедневна хидратация.

В проучване на CeraVe на въпроса „защо, въпреки опасенията относно вредите, които слънцето може да причини на кожата, не нанасяте слънцезащитен крем всеки ден?”, отговорите са два.

Повечето хора смятат, че когато не са пряко изложени на слънце, са защитени от увреждане, и не смятат, че имат нужда от защита всеки ден, а само когато времето е слънчево.

Проучване на L’Oréal показва, че 57% от хората съжаляват, че не са защитили кожата си от слънчевите лъчи по-рано. Запомнете! Никога не е късно да започнете да следвате рутина за грижа за кожата, която дава приоритет на слънцезащитата.

А сега две наистина добри новини. Първо, само около 23% от излагането на слънце през целия живот се случва до 18-годишна възраст, така че, ако започнете от днес, можете да се предпазите от допълнителни увреждания. И второ, като всеки друг навик, и за прилагането на SPF са нужни само 21 дни, преди да стане рутина, също като миенето на зъбите.

Достатъчно е да нанасяте CeraVe крем с SPF30 върху лицето, шията и деколтето всеки ден в продължение на три седмици като част от сутрешната си грижа. Скоро това ще се превърне в един от по-полезните ви навици.

Има дълъг списък от възможни последствия, които ще предотвратите.

Според Melanoma Research Alliance, излагането на ултравиолетова радиация е причина за повече от 90% от всички ракови заболявания на кожата.

Ежедневното излагане на слънце може значително да увреди кожната бариера и да намали нивото и качеството на основните серамиди, които укрепват кожата.

Увреждането от излагане на слънце без защита се изразява и в преждевременно стареене на кожата – бръчки, лунички, петна и загуба на тонус и еластичност.

Дерматолозите са съгласни, че всеки трябва да използва слънцезащитен крем всеки ден и през цялата година.

За да развиете здравословни навици, следвайте тези съвети на дерматолога:

Нанасяйте продукт за слънцезащита, като CeraVe AM хидратиращ лосион за лице SPF 30, всеки ден.
Поставете го до четката си за зъби или до ключовете си като напомняне.
Защитете всички изложени на слънцето части на тялото. Намазвайте лицето, ръцете, шията и ушите си. И нанасяйте винаги, когато излизате навън, седите до прозорец или шофирате!
Подновявайте продукта на всеки два часа. Малкото шишенце от 50мл е практично и винаги може да ви бъде под ръка.
Редовно посещавайте дерматолог.
Споделете знанието си. Разкажете на приятелите и семейството си за значението на ежедневната употреба на слънцезащитни продукти.

Според Skin Cancer Foundation редовното ежедневно използване на SPF 15+ намалява риска от развитие на меланом с 50%. И е начин за запазване на красотата и здравия вид на кожата по-дълго време.
Хората, които използват SPF 15 или по-висок ежедневно, показват 24% по-малко стареене на кожата от тези, които не използват слънцезащитни продукти ежедневно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *