Забавна психологияЛюбопитно

Смехът издава характера

Благодарение на него ние се отпускаме психически, почиваме си от натовареното ежедневие, дори се лекуваме.

Специалистите казват, че сдържаните хора се смеят рядко, приятелски настроените – по-често, а начинът, по който го правим всички може да разкрие много за особеностите на характера ни…

Високият, силен смях е знак, че човекът е здрав, силен, открит като натура. Той е много дружелюбен, не се бои от трудностите в живота и следва смело мечтите си.

Беззвучният смях
е присъщ на пресметливите, прикрити хора, т.нар. хищници, които нараняват околните без чувство за вина и смятат, че целта оправда средствата.

Краткият, тих смях
е знак за голям ум, сила, воля. Хората, които се смеят така често са по-затворени. Добри разказвачи са, спортисти по душа, лесно се справят с големи натоварвания.

Съскащият смях
е признак за лош, дори злобен нрав, прикритост, злопаметност, завистливост. Тези хора не се притесняват да обиждат по-слабите от тях. Рядко се включват в общ разговор, предпочитат да наблюдават отстрани.

Смехът завършващ с поемане на въздух
принадлежи на хора със слаба воля, склонни към истерия, чието настроение може да се промени за миг от щастливо до силно тъжно и депресиращо.

Смехът от душа, продължителният, стигащ до хриптене, е добър, здравословен. Обикновено така се смеят хората, които не завиждат на околните, а искрено се радват на успехите им, чувстват се по-добре в голяма компания и винаги са център на внимание, опитвайки се да развеселят и най-тъжният в групата.

Резкият, отривист смях
се среща при нервните хора, с неспокоен характер, които постоянно търсят някакво решение, неудовлетворени от настоящето състояние на нещата.

Тихият, плах смях е присъщ на хората със слаба воля. Те са отстъпчиви, безхарактерни, лесно променят мнението си под въздействието на околните.

Грубият, силен смях е знак за егоизъм, груба, властна натура. Често тези хора се родени през декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *