Ето защо трябва да хапваме извара всеки ден

Извара? Тя е незаменим продукт в менюто на всеки от нас. Лекарите препоръчват да консумираме по малко всеки ден, защото прочиства организма и го зарежда с енергия.

Какво ни казват фактите?

Не всички знаят, че протеините, намиращи се в изварата, се усвояват по-добре отколкото тези от бялото месо и рибата.

Освен това изварата съдържа още куп полезни вещества като фосфор, желязо и магнезий. В изварата има още аминокиселини, понижаващи нивото на холестерина.

Нормализира процеса на кръвообразуване, работата на нервната система и обмяната на веществата. Добавена към вечерята тя ви гарантира здрав сън.

В главната роля – калцият.

Най-главното достойнство на изварата е съдържанието на калций.

Последните изследвания показват, че елементът е свръхважен не само за зъбите, костите и ставите, но и като профилактика срещу рак.

Учените отбелязват, че хората, в чийто организъм има достатъчно количество калций, остават по-дълго младолики и по-бързо се справят с болестите.

Според законите за разделното хранене, изварата трябва да се комбинира със сладки плодове (круши, пъпеши, райски ябълки), ядки, зеленчуци, в които няма скорбяла (краставици, ряпа, пипер, боб, лук, чесън, цвекло).

Що се отнася до подправките, можете да добавите кимион, червен пипер, черен пипер, градински чай, лук, мащерка и горчица. Както и с ванилия, канела и мед.

Разбира се, изварата има и т.нар. врагове сред продуктите, които пречат на усвояването на калция. Не я комбинирайте с кафе, кока-кола, шоколад, алкохол, повече мазнини и захар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *