ЗвездиЛично

Теди Кацарова се готви за почивка в Бодрум

Тя е винаги усмихната и положително заредена. Обича да прави стойностна музика, която ще остане. Подкрепя различни социални кампании, а наскоро с Дичо представиха своето трето дуетно парче. Тя е Теди Кацарова. Попитахме я да очакваме ли албум, какво вижда, когато пътува из България, и как ще прекара лятото.

Наскоро с Дичо представихте нова песен – „Изгубени намерени”…

– Това всъщност е третият наш дует. Стартирахме една кампания, която се казва „Мечта за дете”. Вече мина четвъртият концерт. Обикаляме цяла България и промотираме DMS номер 17777 (изпраща се смс DMS dete). Събраните чрез него средства ще бъдат използвани за подпомагане на социално слаби семейства, които искат да имат дете. За инвитро процедура. Част съм от тази кампания вече втора година. Миналата година имаше няколко събития и събрахме средства за четири двойки. Тази година искаме да е по-мащабно и затова стартирахме голямо турне. Кметовете ни подпомагат, което е чудесно. За съжаление държавата е абдикирала, но пък има будни хора.

Пътувате много…

– Стартирахме от Алфатар, един малък град. След това бяхме в Русе, Силистра, Тутракан. И продължаваме. Ще пътуваме през цялото лято. А през декември е заключителният концерт.

Срещате много и различни хора, какво ти прави впечатление?

– Че децата не се интересуват само от компютри и телефони, че езикът им не е груб… Срещаме много възпитани деца, мили, които говорят на „Вие”.

Все още в другите градове, извън София, децата имат детство. И това е прекрасно.

Мисля, че медиите имат вина за агресивния тон, за агресията като цяло, некоректното общуване, лошия език, за липсата на уважение…

С Дичо явно сте добър тандем…

– Да. Това е третата ни обща песен. Първата излезе миналата година – „Остани”, следващата се появи около „Коледа” – „Бялата пътека”. Хубаво е, че ме срещат на улицата и ми казват, че песните са много хубави… Кръстили са ни дует Кацарови. Радвам се, защото явно хората изпитват носталгия по песни със стойностен текст, по поп музиката, която преди време беше на почит.

Ще последва ли албум?

– Всички ни питат. Но ние сме си самосиндикални артисти. И това с албума май е малко прекалено. Добре е обаче, че се намерихме, защото е много лесно да се работи с професионалист.

Разбираме се с една дума, гласовете ни си пасват добре.

А и вероятно обхващаме доста широка аудитория. Идват и деца, и родители.

Само работа ли се очертава през лятото или ще остане време и за почивка?

– О, ще остане. Всяка година обичам да пътувам с моята компанията до Турция. Избираме различен курорт, този път сме се спрели на Бодрум. Надявам се първата седмица на август да ми е свободна, за да можем да реализираме това пътуване, за което мечтаем цяла година!

Пееш ли, докато си на почивка?

– Не, но обичам да ходя по клубове. Контактна съм, обичам да се запознавам с нови хора. И в рамките на седмица обикаляме всички клубове. Това ми е развлечението – плаж и клубове. По този начин може би се презареждам. Когато ходя по клубове, чувам местната музика, която е интересна и вдъхновяваща.

Турция е красива, какво те впечатлява най-много?

– Изключително красиво място. А хората са много възпитани, учтиви. Прави ми впечатление, че се отнасят с голямо уважение към възрастните хора. Това го забелязах още с баба ми, Бог да я прости. Разхождахме се с нея в едно курортно градче и във всеки магазин й даваха стол да седне, носеха й нещо за хапване и пиене. Това го имаше и при нас, но не знам защо през последните години се появи пропаст между поколенията…

Заето ли е сърцето на Теди Кацарова или любовта в момента не стои на дневен ред?

– Ами аз отдавна не споделям нищо в личен план. Преди като кажех нещо, нещата се разваляха… (смее се) Затова предпочитам да си замълча.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *