LoveTeхНовинкиПортфейл

Tesla? Не, инвестирайте в… Toyota!

Компанията Tesla стана изключително популярна, заради популярността на своя главен акционер – ексцентричният Илон Мъск, за когото сме писали неведнъж. 

Акциите на Тесла скочиха доста през 2022-ра, въпреки пандемията. Но според специалисти, автопроизводителят вече няма да е толкова атрактивен за инвестиции през тази година.

Американският производител е станал „твърде скъп“ и много зависим от модата, затова от акциите можете по-скоро да загубите, отколкото да спечелите казват експерти.
„Пазарът създава мода. Акциите на Tesla, създадена от Илон Мъск, са мода. Този производител е по-скъп от всички останали производители на автомобили взети заедно. Оправдана ли е тази цена? От моя гледна точка не. Това е една модна компания. Мъск е мечтател, но акциите на компанията му са твърде скапи. И то незаслужено“, казва експерт за „Спутник“.

Ако искате да инвестирате в акции на произоводител на автомобили, най-добре изберете тези на Toyota, съветва експертът.

„Toyota е сред последните големи компании, които излизат на пазара на електромобили, но те ще догонят останалите доста бързо. Гигантите ще вземат своето, пионерите ще отидат на втори план“.
Всъщност Toyota е и сред онези производители, които предлагат добро качество и наистина прилична визия на своите продукти. Особено за градска среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *