Дестинации & Дегустации

Това градче е забранено за инфлуенсъри през есента

Едно градче – Помфрет, намиращо се в американския щат Върмонт, според мнозина е едно от най-живописните места в света през есента. Погледнато отстрани изглежда като излязло от приказките.

Красив път минава през полето, а наблизо гората се обагря във всички цветове.  Гледката е почти вълшебна. Градът обаче е изправен пред сериозен проблем през последните години. Твърде много хора идват тук, за да си правят снимки.

Очарователната красота привличала  вниманието на блогъри, фотографи и YouTube-ъри. Спокойното преди градче се изпълвало с непознати, които прескачали огради, газели градини и цветя, за да получат перфектния кадър.

Идвали дори туристи от други държави.

А красивата ферма Sleepy Hollow и селските къщи от XVIII век се превърнали в едно от най-фотографираните места в страната. Става въпрос обаче за частна собственост. И на местните тези туристически набези започнали да им дотягат.

И изведнъж се намерило решение.

Местните жители разказват Би Би Си, че са взели решение да затворят пътя до определени имоти от 15 септември до края на октомври. Това дало на градчето глътка въздух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *