ЛичноНовинки

Веси Бонева: В момента Дариел е моят приоритет

Веси Бонева пусна горещ летен хит, който със сигурност ще покори класациите. Той е заснет в замъка „Влюбен във вятъра“ или добре познатия ни замък „Равадиново“. Каква е историята на песента, как се справя с майчинството и какъв е новият проект, над който работи?

Здравей, Веси. Съвсем наскоро пусна нова песен. Разбрахме, че снимките на клипа са били в уникалния замък в Равадиново? Разкази малко повече…

– Да, точно така. Интересното е, че аз попаднах по приятна случайност там. С екипа ми, с който работя отдавна, търсех място за клипа. Със Светлин Къслев бяхме поканени да свирим на абитуриентски бал в замъка. Момчето беше близко със собственика на комплекса, който също присъстваше. Разменихме контакти. Но още като го видяхме замъка, решихме, че това е нашата локация. И направихме всичко възможно да заснемем видеото там.

Сменяш много красиви визии, кой стои зад тях?

– За пореден път те са дело на Стоян Стоянски, един от най-известните родни дизайнери, работил с Никол Кидман, Риана, Никол Шерцингер. Той посещава всяка година различни модни събития и работи с големи имена от шоубизнеса. Не купуваме всичко готово от бутиците.

За клипа измислихме и ушихме всичко сами в едно ателие в София.

Роклята от обложката на клипа е наистина уникална – декупаж върху текстил, ръчна изработка.

Колко време отнема създаването на песен и клип?

– Много време. Ще ви изненадам – тази песен е на цели 6 години. Има песни, правени в миналото, които остават в него като идеи, съзрявайки като проект. И идва момент, в който превръщаме този проект в нещо наистина много красиво.

Не е проблем да направя десет песни-еднодневки. Но няма смисъл.

Ако обаче песента има послание, ако искаш тя да се слуша отново и отново, трябва време и сърце.

Нарочно ли е търсена провокацията със заглавието – „Голо тяло”?

– Истината е, че песента се роди на английски. Сега предстои да излезе на английски. Направихме превод, но заложихме на това песента да носи секси послание, провокативно, на женската същност. Повечето ни приятели, които гледаха клипа, казаха – добре де, голо тяло, а ние не видяхме голо тяло… Но не това беше целта ни. Не търсим буквално послание. Песента е стилово и смислово издържана, тя провокира с музиката, текста, танц…

На една от снимките, които публикува в Инстаграм, виждаме как малкият Дариел пътува с теб в колата към студиото. Пееш ли у дома?

– О, да. Още докато беше в корема на мама, той имаше доста участия. В деветия месец имах участия. И той реално е закърмен с музиката.

Сега ще ви издавам и една тайна – заедно с Яви подготвяме детски албум.

Но това ще бъде един готин детски албум, музикантски, записан с живи инструменти – арфа, цигулка, китари… През юни беше с нас по време на репетициите за мюзикъл, в който участвахме…

Как успяваш да жонглираш с всички ангажименти – участия, записи и ролята на мама?

– Трудно е. В момента приоритет наистина е детенцето ми. Сега той има най-голяма нужда от мен, защото няма още годинка. Затова с баща му – който си е у дома, хоум офис, заедно с бабите, правим всичко възможно да осигурим щастлива среда за него. Трудоемко е, но се стараем да планираме добре нещата.

Къде ще бъдете до края на лятото?

– В Бургас сме. Тук е прекрасно. Има много събития всеки ден. Изключваме телефоните и се наслаждаваме на спокойната почивка поне до края на септември. Ще се радваме на морето.

Текст: Веселина Петрова
Снимки: личен архив, Chipolino

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *