Добра формаЗдраве

Време е за разтоварващ ден

Два-три дни преди празника направете разтоварващ ден. Наблегнете на салатите, зеленчуците, плодовите сокове, нискокалоричните продукти.

Закуската на 31 декември е абсолютно задължителна. Важно е да подготвите стомаха за усиления труд, който му предстои. Лекарите са изчислили, че човек преяжда още в първите 30 минути!

Най-добре е да започнете деня с някаква каша – овесена или от елда, например. Вареното пуешко или пилешко също са идеален избор. До започването на голямото тържество хапвайте на всеки 4 часа по нещо малко.

Ако имате проблеми с храносмилателната система, най-добре е да избегнете традиционното шампанско на празен стомах, за да не предизвикате пристъп на гастрит или язва.

Няколко глътки вода преди вечерята, една салата, подправена със зехтин, буквално могат да спасят живота ви.

Яжте бавно, на малки хапки. Напълнете чинията преди всичко със салата и гарнитура. Наблегнете на белтъчините.

Редувайте тежката храна с по-лека. И не забравяйте, месото трябва да се хапва в компанията на зеленчуци, не на картофи. И се движете повече. Танците са задължителни от здравословна гледна точка.

Ако нямате за цел да се напиете бързо, преди да започнете с питиетата, хапнете задължително салата, подправена със зехтин или сандвич с масълце. Чашата чай или кафе също е добър вариант.

Картофите, хлябът и киселото зеле могат донякъде да неутрализират действието на алкохола и да ви помогнат да се задържите на крака по-дълго време.

Ако все пак почувствате, че се опиянявате от чашките или силните емоции, излезте на чист въздух за 10-15 минути.

Най-добрата рецепта при махмурлук е: 4 суп. л. шипки, 1 суп.л. дяволска уста и 3 суп.л. мед.

За да облекчите стомаха преди вечерята и малко преди да си легнете вземете ферменти – ензимни препарати. Те ще помогнат на организма да се справи с излишъка от храна и напитки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *