ЗдравеНовинки

За дамите: 5 причини да хапвате киви всеки ден

Този сочен плод със зелен цвят притежава невероятни вкусови качества. И е изключително полезен.

Да, свикнали сме да приемаме кивито за зимен плод, но реално можем да го хапваме целогодишно, защото присъства на пазара. И има причина да го предпочитате дори пред мандарините и портокалите.

Помага ни да отслабнем

В основата си кивито е вода, практически не съдържа захар, т.е. може да се хапва от всички, които мечтаят да оформят снага. Богато е на ензими, които участват в разграждането на мазнините и подпомагат изгарянето им. Диетолозите препоръчват да хапваме на ден по едно киви, ако искаме да отслабнем. След като сме хапнали. Или пък да си направим разтоварващ ден – само на киви.
Кивито съдържа 55ккал на 100 грама.

Подмладява ни

Благодарение на своя богат състав на витамини и минерали, кивито е не само полезно, но и „подмладяващо“. Затова много от маските за регенериране и антиейдж ефект съдържат киви.

За имунитет

Толкова малко, а толкова полезно. В него има витамини А, В, РР, Е, С, В9 (фолиева киселина), желязо, калций, магнезий, натрий, сяра, фосфор, хлор, йод, кобалт, глюкоза, фруктоза и целулоза. Идеално е като средство за укрепване на имунитета.

Пази ни от стреса

редовното хапване на киви помага в борбата с депресията, при претоварена нервна система и стрес.

Срещу инфекции и настинки

Да, в кивито има достатъчно витамин С, за да бъде използван плода като средство против вирусите и при настинка.

Знаете ли, че… Кивито може да бъде консумирано с кората, в която има три пъти повече антиоксиданти, отколкото във вътрешността. Това го превръща в антираково, противовъзпалително и антиалергично средство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *