Желатинови маски изглаждат бръчките

Лесен начин да изгладете бръчките и да придадете младежки вид на лицето е като използвате продукт, с който почти всяка жена разполага в кухнята.

През зимата кожата ни е подложена на влиянието на студения вятър, ниските температури, централното отопление, климатика. Ако обаче редовно правите маски с желатин напролет тя няма да изглежда уморена, а ще бъде свежа и без бръчки.

За да си приготвите чудесен крем, е необходимо да разтворите в половин чаша от 250 мл чаена лажичка желатин, а когато той набъбне, да загреете до пълното му разтваряне. След това разбийте в чашата и 2 супени лъжици течен мед и охладете. Добавете малко глицерин (полович чаша) и една четвърт чаена лъжичка салицилова киселина. Готовата смес разбийте добре, може и с блендер. Нанесете върху лицето вечер преди лягане. Резултатът е повече от отличен. Използвайте няколко пъти в седмицата или всеки ден.

Можете да използвате желатина и като съставка за маски. Ако например към разтворения във вода добавите малко смачкан банан, ще получите идеална маска, която ще стегне кожата и ще изглади бръчките – правете я три пъти седмичко за по 15 минути. Маската от желатин и пасирана краставица е подходяща за мазната кожа.Оставете я върху лицето за 20 минути и след това изплакнете.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *