Дестинации & Дегустации

Живописните Алпи са истинска зимна приказка

Живописните Алпи ще ви предложат много сняг, уютна къщичка и спа удоволствия. Представяме ви пет от най-красивите зимни курорти, в които ще ви глезят като коронована особа и няма да ви се иска да си тръгнете в края на почивката.

Валморел предлага удобство от камък и дърво

Както много други френски курорти, този се е издигнал направо върху склона на планината. Лесно ще го сбъркате със старо савойско селце, по чийто криви улички до ден днешен вместо автомобили минават карети. Къщичките и хотелите не се опитват да се състезават по височина с планината – те са ниски, красиви и удобни. За основната сграда са използвани традиционните за региона материали – камък и дърво, а покривите са покрити с плочи от местните скали.


Шамони – ветеран с вид за милиони

Това е един от най-старите алпийски курорти, източник на вдъхновение за много исторически личности, писатели и художници. Днес почитателите му не са по-малко от преди. Стотици идват тук, за да се насладят на пистите. А прочутият Монблан следва своите гости почти навсякъде – на улицата, на планинския склон, дори в стаята на хотела, от която можете да му се любувате. За да можете обаче да му се насладите отблизо, ще трябва да се качите до прочутата наблюдателна площадка Chamonix Skywalk, построена през 2013 г. От височина 3842 м, седнали на пода на стъклената кабена, ще видите почти космическият разкошен връх, обграден от своите съдеди – четирихилядниците.


Вилар сюр Олон е идеален за семействата с деца

Тук се намират някои от най-престижните частни швейцарски училища, както и хотелските стаи на звездите, включително състезателите от „Формула 1”. Въпреки това Вилар е един от най-симпатичните семейни курорти, с приказна атмосфера, разположен недалеч от Женевското езеро. Пистата минава през елхова гора, а след снеговалеж курортът прилича на илюстрация от детска приказка. Дори при лоша видимост можете да се спускате, защото пистите са широки. Вълшебната атмосфера се допълва от местния лифт, напомнящ Хогуортс експрес. Курортът разполага и с истински дворец – историческа сграда от 1920 година.


Райското кътче Пейзе Валандри

Това френско бижу е от малки алпийски селца, в които местните все още правят домашно вино, кашкавал, а в събота ходят на църква. По една от църквите често се заглеждат и туристите – в бароков стил, Vernette Chapel, от  XVIII в., с богато украсена вътрешност, издигаща се на височина 1816 м. Пътят до нея е също толкова божествена, както и божият храм. Курортът е на границата с националния парк Вануаз, така че ще можете да се запознаете отблизо и с местната фауна – сърни и планински козел.


Червиния е специално място под слънцето

Този високопланински италиански курорт буквално се къпе в слънчеви лъчи. Намира се на 2050 м над морското равнище, а най-високата точка за спускане достига 3488 м. Има много светлина, от която снегът буквално блести като витрина на бижутериен магазин. И тъй като повечето от пистите са на южния склон, вятърът е слаб, а температурите – високи. Целият курорт всъщност е една слънчева тераса, на която ще можете да наваксате със запасите от витамин D. Има специални детски площадки с много съоръжения. Мястото е идеално и за всички любители на италианското еспресо или бутилка вино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *