ЛюбопитноНовинки

13 ноември: Световен ден на добротата

Днес отбелязваме Световния ден на добротата. На 13 ноември през 1998 г. в Токио се открива първата конференция на Световното движение за доброта, в която участват Австралия, Канада, Япония, Тайланд, Сингапур, Великобритания и САЩ.

Френският художник Орел е създал специален символ – „открито сърце“.

Този ден специално се отбелязва в Канада, Япония , Австралия, Нигерия и Саудитска Арабия, а през последните няколко години все по-голяма популярност придобива и в Индия, Италия, Сингапур и Великобритания.

„И най-малкото добро, което направиш, то е за твоя сметка, ще ти дойде на помощ и ще те избави от голямо нещастие. Може да ти се струва нищо, но една твоя светла мисъл, изпратена към някого, като Ангел ще дойде при теб, когато си в най-голяма нужда и ще ти помогне.“ (Петър Дънов)

Колкото повече добри постъпки вършим, толкова по-щастливи се чувстваме, показват изследванията на психолози от Япония и САЩ.

„Аз не познавам друг белег на превъзходство освен добротата!“ (Бетовен)

Хората, които ежедневно показват своята благодарност, нежност и други положителни чувства към другите, се чувстват много по-добре физически и изпитват вътрешна удовлетвореност и хармония, твърдят учени.

„Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят!“ (Марк Твен)

Когато човек прави нещо добро за другите, неговият мозък изработва по-голямо количество ендорфин и серотонин – хормони на щастието.

„Едно от най-големите чудеса на Бога е да дава възможност на обикновените хора да вършат необикновени неща.“ (Хорас Джаксън Браун)

Затова нека бъдем по-добри.

„Правете всичкото добро, на което сте способни, с всички средства, които имате, по всички начини, които знаете, на всички места, където можете, по всяко време, когато можете, на всеки човек, на когото можете, докато можете!“ (Джон Уесли)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *