Добра форма

4 пъти „за“ бягането през зимата

Колкото времето е по-студено, толкова тялото е по-мобилизирано. Използвайте зимата, за да останете във форма и за да подготвите тялото за пролетта.

Пълна доза кислород
Когато времето навън е навъсено, нямаме голямо желание да спортуваме на открито, особено в събота и неделя. А през цялото време дишаме един и същ наситен въздух. Няма нищо по-добро от бягането за изпълване на дробовете с кислород. През зимата замърсяването е по-малко, дори в градовете. Излагането на естествена светлина пък е много благоприятно за настроението и съня.

Подсилване на имунната система
Изследванията показват, че редовното и умерено практикуване на спортни занимания укрепва защитата на организма срещу вируси. Увеличаването на кръвния поток и отделянето на адреналин, свързани с физическото натоварване, водят до освобождаване на антитела. Те са идеално средство за борба със зимните вируси.

Изгаряне на калории
Самото тичане изгаря 400-500 килокалории на час. При студено време загубата на топлина е още по-голяма, особено в областта на краката, ръцете и главата. В резултат на това се горят повече калории. Така за един час тичане могат да се изразходят до 700 килокалории.

Нов силует за пролетта
Бягането ни позволява да останем в контакт с тялото си и да поддържаме една по-добра хигиена на живота. След усилието нямаме желание за мазни храни, а по-скоро за протеини. Така избягваме натрупването на т.нар. „зимни“ килограми, които иначе бихме се уморили да крием под пуловерите. Помислете за хубавото време, което скоро ще настъпи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *