Добра форма

5 цвята за добро настроение

Цветотерапията не може да промени живота ви кардинално, но може да го подобри в пъти. Представяме ви пет от цветовете, които си струва да използвате в домашния интериор. Вижте защо.

Жълто за повече енергия
Помага ни да се мобилизираме, сутрин – да се събудим, подобрява концентрацията и паметта. Ако се занимавате с фитнес у дома, задължително поставете в стаята нещо жълто. То ще увеличи ефекта от тренировките и ще ви помогне да не скучаете, докато въртите педалите на велоергометъра.
Къде би стояло добре: в кухнята, хола, банята.

Оранжево за повече усмивки
Щорите, лампионът в оранжево повишават настроението, особено в по-мрачните дни. Този цвят е подходящ за всеки, склонен към чести настинки и слаба имунна система, защото стимулира ендокринната система и имунитет. Можете да сложите просто една оранжева ваза с портокали на масата и ще видите, че ще се усмихвате по-често.
Къде би стояло добре: в кухнята, хола, детската стая.

Червено за повече бодрост
Психолозите го наричат визуален кофеин – той ободрява, дава ни енергия, смелост, дори засилва кръвообращението. Условието е да не прекалявате с червеното – съчетайте го с успокояващо зелено или синьо.
Къде би стояло добре: в коридора, кухнята (ако не сте на диета, защото червеното увеличава апетита).


Синьо за стройност
Този цвят успокоява и подтиска дейността на нервната система. Затова диетолозите препоръчват на всички, които спазват хранителен режим, да ядат в сини чинии – цветът понижава апетита.
Къде би стояло добре: в кухнята, спалнята.


Зелено за повече увереност

Помага при умствена умора и намалява напрежението, успокоява нервите, помага при безсъние, но в същото време повишава работоспособността.
Къде би стояло добре: в кабинета, спалнята, банята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *