Дестинации & ДегустацииНовинки

5 интересни места, които си струва да посетите

Африканско бунгало на райски остров, висящ дворец в Кения или разкошен хотел в Улан Батор… Изберете сами къде бихте се чувствали най-добре.

Райски остров на брега на океана

Бял пясък, пищна зеленина и кристално чистя синя вода. Това предлага на своите посетители остров Бенгуера, Мозамбик. Единственото, което липсваше тук, беше прилично местенце за отсядане, но вече и то е факт. Можете да избирате между стаите на хотела, бунгала и тристайна вила. Има и басейн. Можете да хващате тен на „собствен” плаж, да обядвате вкусни специалитети под „собствените” си палми и да се къпете на брега на „своя” океан. Вилите са на достаточно разстояние една от друга.

Петзвездни стандарти в Улан Батор

Столицата на Монголия е изключително приятна за разходки. Движението на автомобилите е хаотично, а дисциплината на шофьорите е ужасна. Затова бъдете внимателни. Попадайки тук непременно посетете най-големия будистки манастир – Гандан, разположен е близо до центъра. Интересен е и Националният музей на историята. Що се отнася до нощуването, впечатление прави петзвездният Shangri-La, в който има 3 ресторанта, един от които е с концепцията на кухня-театър. Всичко ще бъде приготвено пред очите ви от няколко различни готвача.

Спа удоволствия по японски

Aman Tokyo е традиционен японски хотел – рьокан, с малки килимчета по пода, хартиени завеси, обувки, които се оставят пред вратата и малки бани. Намира се обаче не в малко селце, а на най-високите етажи на токийския небостъргач Otemachi Tower. Има 30-метров басейн, облицван с черен базалт. И докато си плувате в него, можете да се наслаждавате на градините около Императорския дворец. А ако времето е хубаво и на вулкана Фуджи. Токио е най-зашеметяващият град. Идвайки тук, ще имате нужда поне от две седмици, за да можете да видите и половината неща, до които си струва да се докоснете.

На сафари в Кения

Ако търсите приключения, ще ги откриете със сигурност в сафари-лагера Angama Mara, който сякаш виси във въздуха, на 300 метра над река Мара, Кения. Всъщност името аngama в превод от суахили означава точно това – «висящ във въздуха». Туристите, отседнали тук, могат да наблюдават животните от отвора на палатката или от терасата, на която се сервира вечерята. Предните стени на палатките са стъклени, което прави превръща престоя в тях в неповторимо преживяване.

История и изящество по китайски

Пекинският Nuo е първият китайски хотел от бъдещето, чието име означава „обещание”. В построяването му са вложени много средства, а съвременната му философия се допълва идеално от спецификата на културата на династията Мин. Още от входа ще ви посрещнат красиви двуметрови вази, ще можете да станете част от местните спа ритуали и да присъствате на традиционна чаена церемония. А менюто в ресторанта Jia е като цитат от средновековен трактат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *