5 места, на които да избягате от зимата

Чувствате, че не ви достига витамин D, че студеното и влажно време у нас не ви допада? Имате нужда от релакс на някое топло и цветно местенце? Предлагаме ви избор от пет такива дестинации.

Във вила на плажа

В Кейптаун, Южна Африка, в момента е около 23 градуса. Можете да се разхождате, да спортувате, да се радвате на флората и фауната. Ако си наемете вила, разположена на плажа Кемпс Бей, ще виждате Атлантическия океан от прозореца.

Сутрин ще можете да си правите слънчеви бани на откритата тераса. А през деня да четете приятни книжки, да се разхождате. Вечерите са заети с джакузи занимания и барбекю специалитети.

Според традициите на Изтока

Мароко е красива страна, която очарова от пръв поглед. Облечена в пъстри цветове и предлагаща източен разкош и удобство. Мароканските традиционни къщи са с вътрешни градини и дворове, окъпани в естествена светлина.

Температурата от 23 градуса е перфектна за разходки. Тук със сигурност ще бъдете изкушени от богатите сергии и магазинчета, ще можете да медитирате, да се насладите на богатството от аромати под банановите дървета.

В бамбуковия рай на Бали

Средната температура тук е 23 градуса, а къщичките, които се предлагат под наем по долината на река Аюнг, са повече от впечатляващи. Това са са всъщност едни от най-скъпите оферти тук.

Преплитащите се стълби, перила, стени и подове от бамбук представляват единна удивителна композиция. От балкона ще можете да се насладите на панорамната гледка. Долу има басейн и красива градина, кацнала на самия бряг на реката.

Край фермата за кафе

В Коста Рика средната температура е около 27 градуса, което по нашите стандарти е топличко. Екзотичната държава предлага отдих в различни комплекси, къщи, тип ранчо, апартаменти под наем.

Ако се спрете на ранчо, ще се събуждате в дом, построен от вулканични камъни. На една ръка разстояние от истинска ферма за кафе. Ваната и мивката ще бъдат направени от цял дънер, а прозорецът ви ще гледа към гъстата растителност на близката гора. Вълнуващо, нали?

Като древногръцка богиня в Кипър

Уютните къщи тук ще ви предложат прекрасен отдих – температурата е около 18 градуса, което е далеч от родния хлад, но не е и нетърпима жега.

На брега на Средиземно море животът изглежда по съвсем различен начин, отколкото в натоварения град. Красиви хълмове, топъл басейн, разходки, весели вечери в различни таверни и ресторанти, театрални представления в местния амфитеатър. Мястото е идеално за семейна почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *