Дестинации & ДегустацииНовинки

5 от най-красивите острови в света

Ето кои са най-добрите острови, на които всеки с удоволствие би прекарал почивката си. 

По пътя на костенурките

На Фернанду-ди-Нороня, Бразилия, организират прекрасни туристически турове за наблюдаване живота на костенурките. Количеството посетители е ограничено, поради факта, че островът е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Ако сте в списъка на щастливците, ще можете да се насладите на чудните плажове, ласките на топлата вода и да поплувате с делфините и морските костенурки.

Джаз за влюбени

През юли на Санторини, Гърция, се провежда един от най-страхотните джаз фестивали – на самия плаж в Камари. Белите къщи със сините покриви, чистата сапфирена вода и блестящите в тъмнината покриви са превърнали Санторини в райско кътче за пътешествениците. Плажът в Амуди е едно от любимите места за влюбените – лазурната му вода и червените скали привличат двойки от цял свят.

Реге и плажни удоволствия

От 31 юли до 6 август Ямайка, Карибско море, става домакин на фестивала, провеждащ се Кингстън и Монтего Бей. Като цяло островът е идеален за разходки и наблюдение на местните видове птици. Феновете на историята могат да посетят Трелони, а почитателите на регето и денс музиката ще имат възможност да танцуват в едни от най-добрите нощни клубове. Ако просто искате да отдъхнете от натовареното работно ежедневие, можете да мързелувате цял ден на плажа Seven Mile, край който е пълно с добри малки ресторантчета.

Дайвинг предизвикателства

На 10 юли в Провиденсиалес, островите Теркс и Кайкос, се провежда състезание по кайтсърфинг Windvibes, което привлича най-добрите в този спорт. Всъщност Провиденсиалес е идеален за плажен туризъм. Тук можете да се гмуркате с часове и да се любувате на километричните коралови рифове. А Грейс Бей е носител на наградата за най-добър плаж, идеален за почивка.

Сватбени звънчета

През юни в стария град на Пукет се провежда сватбеният фестивал Баба – невероятно забавление за гостите на града. Най-големият остров на Тайланд е като магнит за феновете на плажа, както и за професионалните дайвъри. Ако търсите усамотение и почивка, настанете се в прочутия хотел Trisara Phuket, състоящ се от малки частни къщи, на 15 минутки от летището. Освен голямото количество магически плажове (Сурин, Ката, Карон, Банг-Тао), Пукет предлага и доста вълнуващ нощен живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *