Дестинации & ДегустацииНовинки

Топ 5 на най-красивите паркове в света

Днес в Деня на парковете ви предлагаме една виртуална разходка из Топ 5 от най-красивите в света.

Сега е моментът да ги видите в цялата им прелест. Очарованието им носи наслада на всяка романтична душа, казват посетилите ги.

Там, където се срещат влюбените

Паркът New Forest в Англия е най-прочутият в югоизточната част на страната. Идеален е за бавни разходки, пикници, забавления на открито. Тук често можете да срещнете писатели, поети и художници, както и много влюбени двойки, които са се усамотили на някоя от пейките или в беседките. Паркът осигурява и възможност за релаксация и йога занимания.

С кану сред дивата природа

Algonquin в Онтарио, Канада, е уникален природен масив на повече от 200 години. Най-старият национален парк на страната заема около 8 000 кв.км – безкрайно късче от дивата природа, в което ще срещнете вълци, бобри, лосове, лисици, редки видове птици. Стотиците езера пък привличат тук почитателите на лодките и канутата.

Algonquin

Гладки езера и диви цветя

Разкошният парк Jiuzhaigou Valley в Ченду, Китай, е невероятно място, където всеки пътешественик трябва да намери време да отиде. Тук има изобилие от редки цветя, растения и дървета, които сменят краските по това време на годината. Картината е почти нереална, сякаш сте попаднали в приказна страна. Китайците се отнасят толкова внимателно и почтително към природата си, че дори велосипедите тук са забранени.

 

Jiuzhaigou Valley

В сянката на розовите градини

Parque del Retiro в Мадрид, Испания, се намира в самото сърце на града. Уникален ландшафтен проект, превърнал се в белите дробове на това изпълнено с живот място. Жителите и гостите на испанската столица идват много често тук през уикенда – на пикник, разходка или просто да отдъхнат в розовите му градини.

Parque del Retiro

Да почувстваш Божията благодат

Паркът на Новодевическия манастир край Москва, Русия, привлича туристите заради семплия ансамбъл от сгради, автентичната романтика и липсата на градска суета. Тук няма магазинчета, нито заведения за бързо хранене. Ако искате да хапнете, ще трябва да го направите в манастира и след това да се отдадете на съзерцание и да почувствате Божията благодат. В това вече са се убедили туристите, минали по пътеките на градините му.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *