Добра формаНовинки

Ето защо е добре да обичаме себе си

Много е важно да можем да обичаме себе си. За да имаме здравословен живот, здравословни отношения, любовта към себе си е абсолютно задължителна.

Тя ни гарантира добро физическо и ментално здраве.

Любовта към себе си ни помага да оцелеем в света, изпълнен с правила, социални мрежи, наложени стандарти за красота… Обичайки себе си, ние се приемаме такива, каквито сме. А това ни помага да имаме здравословно самочувстие и увереност.

Любовта към себе си не е проява на егоизъм. Тя е проява на грижа за себе си, на себеприемане, както и на умение да се развиваме и растем.

Обичайки себе си, ние сме по-склонни да се грижим за по-добре своето физическо здраве, психическо благополучие и емоционална стабилност.

Любовта към себе си ни помага също така да поставяме разумни граници, да се отнасяме себе си с уважение и да избягваме излишната самокритика. Когато обичаме себе си, по-лесно се справяме със стреса, преодоляваме предизвикателствата и приемаме новите възможности в живота.

И нека не забравяме, че любовта към себе си ни помага да обичаме и подкрепяме другите хора. Когато сме в хармония със себе си, можем да бъдем по-добри приятели, партньори и членове на обществото.

 

Затова – обичайте себе си! Подкрепяйте себе си така, както подкрепяте децата и партньорите си. Заслужавате го!

Всеки ден си казвайте, че сте здрави, умни, способни и ще успеете.

Автор: Виолета Попова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *