Добра форма

Адел и нейната магическа диета

Тя изглежда перфектно и не крие как е постигнала тези завидни резултати. Тайната й се нарича сиртуинов хранителен режим.

Диетата, предпочетена от Адел, е дело на сертифицираните специалисти Глен Матен и Ейдън Гогинс – диетолог и фармацевт. Според тях чрез този режим ще губите килограми, но не и мускулна маса. А тайната се крие във факта, че сиртуинът участва в обмяната на глюкозата.

Според авторите на диетата, с нея могат да се свалят около 3,5 кг през първата седмица и по още 0,5-1 кг за всяка следваща.

Освен че сваля килограми, този хранителен режим подмладява организма. Отдавна сиртуинът е признат за протеин на дълголетието. Той работи на генетично ниво, активирайки определени участъци на ДНК и „изключвайки” онези, които в момента не са ни необходими.

В основата на диетата през първата седмица стоят вкусни и здравословни продукти. Това са листни и зелени зеленчуци, цитруси, ягоди, боровинки, ябълки, соя, зехтин, маслини. Както и червен лук, червено вино, черен шоколад. На тях трябва да наблегнете. Месото не е препоръчително, но не е и забранено.

През втората седмица можете да добавите към менюто немазни животински белтъчини – морски дарове, леки млечни продукти, елда.

Диетата продължава три седмици. Първата е най-трудна, защото е най-бедна откъм храни. Приемът на калории не надвишава 1000 ккал, но пък веднъж на ден можете да си позволите едно нормално хранене.

Три пъти дневно трябва да пиете зелени сокове, богати на сиртуин – можете да комбинирате зелени листни зеленчуци със зелени плодове – например с ябълки.

Следващите две седмици са доста по-леки за понасяне. Калорийността се увеличава на 1500 ккал на ден, а храненията стават три пълноценни. Адел обича стек от сьомга със зеленчуци или каша от елда със скариди и зелена салата, а за десерт – малко парченце шоколад.

Не забравяйте и соковете, богати на сиртуин – трябва да ги консумирате веднъж на ден.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *