Аксесоарите, с които ще изглеждате зашеметяващо

Някои специалисти казват, че именно аксесоарите „правят модата“. При техния избор обаче дебнат куп подводни камъни. Можем ли да ги избегнем и да изглеждаме наистина добре – в крак с тенденциите, но не и смешни?

Аксесоарите са носителите на свежите и нестандартни идеи. Но освен, че по тях можем да съдим за епохата, можем да разберем и що за човек е този, който ги носи. И ако дамската мода отдавна е навлязла в територията на мъжката, аксесоарите са тези, които трябва да спасят положението, да покажат, че все още сме жени – нежни и красиви.
Не е задължително едно бижу или фишу да бъде скъпо, за да бъде ефектно и елегантно. Но трябва да е подбрано с вкус – да бъде съобразено с дрехите, с които ще го носите, с дрескода на мястото (събитието), където ще го носите, и не на последно място – с вашата собствена индивидуалност.

Колкото по-млада е една жена, толкова по-малко и не скъпи аксесоари трябва да носи, съветват специалистите. 
Когато бижутата са масивни и скъпи, ярки, тоалетът трябва да е изчистен, обувките и чантата – също. Не забравяйте професионалното дизайнерско правило – нужен е само един ярък детайл, иначе рискувате да станете смешни и да ви обвинят в липсата на вкус.

Колкото по-пищна, по-декорирана е дрехата (има сложна кройка, принтове), толкова по-малко места за аксесоари ви остават.

Не претрупвайте общата визия. Ако например ризата (блузата) ви е с много пищни ръкави, по-добре оставете гривните у дома. Най-„грубо” казано, аксесоари трябва да има там, където дрехите сякаш недостигат…

Ако деколтето е силно изрязано и блузата е със семпла кройка, по-голямото колие ще стои чудесно. Ако деколтето е изрязано, но самата блуза е доста украсена (с мъниста, принтове, платки), тогава колието трябва да го има, но да е почти незабележимо (изчистено, малко).

Същото се отнася и до фишуто. То трябва да е пъстро, когато дрехите са семпли, и обратното.
Когато украшението ще се носи върху дрехата, материалът, от който е изработено, трябва да е по-груб и масивен от материята на облеклото.


Дизайнерите препоръчват през пролетта и лятото да се носят бижута и аксесоари от дърво или пластмаса, а през есента и зимата – от благородни метали, камъни, минерали.
За проява на лош вкус се приемат бижутата, сложени на спортно мероприятие, особено ако са върху анцуг или друг спортен екип.

През деня не трябва да се носят вечерни аксесоари (масивни и скъпи).

Не трябва да се носят евтини аксесоари със скъпи дрехи. Чантата от плат, например, ще развали впечатлението от хубавото ви палто. Трябва да е от кожа. И още нещо – не съчетавайте летни аксесоари със зимни дрехи и обратното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.