Кино

Актрисата Маргарита Стойкова с отличие от „Берлинале“

Актрисата Маргарита Стойкова получи награда за европейска изгряваща звезда за ролята си на Диада от филма „Диада“.

„Много е интересно, много е интензивно. Имахме срещи със страшно много кастинг режисьори, което е огромна възможност. Не само за мен, но и за цяла България, защото аз съм третата българка, както знаем, и е доста отговорно да бъда тук и да представя нашата държава по най-хубавия възможен начин“, коментира Маргарита.

„Не мога да бъда по-щастлива с никой друг, но в началото аз наистина имах, не спрямо нея, а някак си съм си представяла героинята по съвсем различен начин и никога не съм си представяла, че точно тя ще преобърне моята собствена представа за Диада. После си дадох сметка, че всъщност това е по-добрият вариант, защото щом тя успя да преобърне моето мнение за героинята, значи тя е най-правилният човек за тази роля“, казва Яна Титова, режисьор на „Диада“, за Би Ти Ви.

„Просто нещата се случват така, както трябва да се случат. И аз от малка мечтаех да стана актриса, актриса в България. Да завърша в НАТФИЗ, да работя в Пловдивския театър и някак си животът ми каза: знаеш ли какво, планът ти е много скучен, отиваме в Берлин.
Аз много силно се надявам, че следващият ми проект ще бъде в чужбина и мога да кажа, че където и да отида, каквото и животът да ми е предначертал, със сигурност бих се върнала в България, да работя с Яна Титова“, обясни 19-годишната Маргарита.

За филма:

Дида е на 16, живее в малък град и има голяма мечта – да замине при майка си в Америка, където да учи рисуване. Животът ѝ се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да събере сериозна сума пари за самолетния билет. Дори и най-добрата ѝ приятелка Ива не може да помогне, а проблемите в училище правят задачата още по-сложна.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *