ЗвездиКиноНовинки

Алекс Петканова или Гал Гадот – коя е вашата „Жена чудо“

Алекс Петканова или Гал Гадот – това е въпросът. Но… Първо да дадем малко информация по темата. Става въпрос, разбира се, за кино.

Филмът „Жената чудо 1984“ ни пренася с романтична носталгия в 80-те и ерата на класическите комикси и филмите за супергерои.

Официалната стрийминг премиера вече е факт. В платформата на Warner Media HBO GO. Филмът акцентира на женската сила и емпатия.

Той е повече романтичен и семеен, отколкото само за феновете на DC, което значително разширява аудиторията му. За това допринася и нежното излъчване на израелската актриса и модел Гал Гадот.

У нас българският модел Александра Петканова често е сравнявана от последователите си в социалните мрежи с Гадот. И… Вижте сами има ли прилика между двете в следващите кадри!

Самата Алекс акцентира повече на женската сила и умение за справяне с всичко в ежедневието, което прави всяка жена „жена чудо“.

Тя споделя с хумор – „Аз СЪМ Жената Чудо и от днес можете да ме гледате в стрийминг платформата HBO GO! Шегувам се, разбира се… Е, не съвсем. Много от вас ми писаха, че виждат прилика с главната героиня, а аз виждам прилика в лекотата, с които всяка от нас преминава през трудностите в ежедневието – точно като супергерой или в случая чувствителна и силна амазонка“.

„За всеки ден имам специална суперсила и ви предизвиквам отново да споделите своята. Току виж, сме събрали достатъчно идеи за финала на трилогията. А дотогава можем да се пренесем в 80-те с „Жената чудо 1984“, казва Алекс.

Историята в продължението за силната амазонка също дава превес на емоционалната страна. И подчертава човешкия облик, силите и слабостите, от които е изтъкана всяка жена.

През 1984 г. Даяна Принс живее във Вашингтон и работи като археолог. Безсмъртието и вечната ѝ младост я правят бляскава и елегантна, но самотна. Това се подчертава дори от гардероба ѝ. Дизайнерът на продукцията – Линди Хеминг, я облича в царствени, драпирани тоалети, които подчертават нейната височина.

Усещането за „не на място“ се допълва от сцената, в която виждаме Даяна да седи сама на маса в кафене. Усмихва се на минувачите и се опитва да направи зрителен контакт. Това е най-тихият момент във филма.

В „Жената чудо 1984“ има двама злодеи. Това са Максуел Лорд и д-р Барбара Минерва, която в последствие се превръща в Гепард. И двамата герои са водени от слабостите и комплексите, които ги превръщат в злодеи и показват как завистта и желанието за сила или успех на всяка цена може да поквари и заличи човешкото у всеки.

Самата Даяна, повелителка на ласото на истината, разбира каква е тежестта на илюзиите, дори те да са водени от чисти помисли и копнеж по любовта.

„Жената чудо 1984“ предоставя класическо непретенциозно забавление и бягство от реалността и завършва с едно много необходимо послание за надежда и вяра в доброто у хората. Филмът спокойно може да се гледа от цялото семейство от комфорта на дивана вкъщи.

В ролите се завръщат и Крис Пайн като Стив Тревър, Робин Райт като Антиопа и Кони Нилсен като Хиполита. А като злодеите Максуел Лорд и д-р Барбара Минерва виждаме Педро Паскал и комедийната актриса Кристен Уиг. Продуцети на фима са Чарлз Ровен, Дебора Снайдер, Зак Снайдер, Пати Дженкинс, Стивън Джоунс и самата Гал Гадот.

„Жената чудо 1984“ вече е достъпна за гледане на стрийминг по всяко време в HBO GO. Специалната страница на филма в платформата е ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *