Книги

Ким Морицугу с две заглавия, които не трябва да пропускате

Ким Морицугу (родена и живееща в Торонто, Канада) е автор на седем романа. „Изглежда перфектно“ бе номиниран за Наградата за книга на град Торонто през 1996 г.

А „Съкровището на Гленууд“ е включен в краткия списък за наградата „Артър Елис“ за най-добър криминален роман за 2004 г. По него е създаден сериал в 15 части на CBC Radio.

 

Сега предстои филмова екранизация на последния ѝ роман„Да ръководиш шоу“.

Стейси Маккрийди има една цел – да остави зад себе си твърде интелектуалния си произход и да стане силен играч. Като Ан Далони, бившата ѝ наставничка и настоящ партньор-продуцент.

Междувременно Ан усеща възрастта си и губи ума си. Но тя ще се провали, ако отстъпи на Стейси контрола над хитовото им телевизионно предаване в най-гледаното време.

След като Ан наема младата актриса Джена като асистент, отношенията между Ан и Стейси се влошават. И се превръщат в истинска вражда.

Скоро Джена трябва да избере кого да подкрепи и кого да предаде, за да постигне собствените си цели. И Стейси ще разбере дали притежава убийствения инстинкт, необходим да остане на върха.

„Да ръководиш шоу“ е изключително остроумен и остър поглед към циничния и конкурентен свят на телевизионната продукция.

Книгата повдига завесата над холивудската телевизионна продукция, като дава на читателите поглед върху скандалната драма и екшън зад кулисите.

„„Да ръководиш шоу“ има цялата драма на класическия филм „Всичко за Ева“ и вниманието към детайлите на „Дяволът носи Прада““, казва Катрин Гилдинер, автор.

А сега да кажем нещо и за „Съкровището на Гленууд“ – роман за семейни тайни, който осъвременява традициите на класически романи с елементи на съспенс като „Ребека“ на Дафни дю Морие и „Брат Фарар“ на Джозефин Тей.

След разпадането на брака ѝ учителката Блайт Морисън отива за лятото при родителите си в богатия квартал на Торонто „Роуз парк“. Завръщането на Блайт у дома събужда спомени за продължилата ѝ цял живот война с Ноел, нейният успешен по-голям брат, сега дипломат, командирован в Англия. Но когато Блайт се сприятелява със самотно единайсетгодишно момиче и започва да се занимава с местен исторически проект, тя разкрива истини за слухове от дълго време за заровено съкровище, които завинаги променят възприятията ѝ за семейството, приятелите и самата нея.

Книгите могат да бъдат закупени от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас): www.avianabg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *