ЗвездиКиноЛично

Александър Сано: Пожелавам на всички да имат моя живот!

Александър Сано участва в новия български филм „Диви и щастливи“ не само като актьор, но и като продуцент. Попитахме го какво е усещането, как се чувства след първите срещи със зрителите, кое го прави истински щастлив в живота и за какво благодари вечер, когато се прибере у дома.

Как се чувстваш като продуцент?

– Вече добре, след срещите с публиката в Горна Оряховица и Търново – добре.

Какво е усещането ти след срещите със зрителите?

– Винаги e вълнуващо. Особено, когато излязат след прожекцията – изключително въодушевени, някои буквално екзалтирани, което ме прави много щастливи, енергията, която ти предават, няма с какво да се сравни.

С какво „Диви и щастливи“ вълнува зрителя и води до тези положителни отзиви?

– Честно казано, мисля, че са много неща. Но най-важното е, че това е един истински и жив, човешки филм, в който много хора биха могли да се припознаят.

Един филм за приятелството, за правото на човек да бъде щастлив и да гони щастието.

Включително, когато направи грешки, да си понесе последствията, но въпреки това да не се отказва да бъде щастлив. И всичко това, „гарнирано“ с присъствието на много обичани български актьори. Хората ми споделиха, че Ицо Хазарта е тотално откритие за киното, защото прави една страхотна роля. Гарнирано и с много хумор, и с екшън, какъвто досега не сме виждали в българското кино.

Трудни ли бяха екшън сцените за снимане?

– Нищо в този филм не беше трудно за правене, защото екипът се състои от безкомпромисни професионалисти. Може би най-добрите, които имаме в България. С 10-15-20 години опит в правенето на кино. Хора, които са снимали холивудски продукции. За каскадите работим с един от топ 3 в целия свят, няма как да не се получи толкова зрелищно. Сред каскадьорите има дубльори на Силвестър Сталоун, Том Круз, Райън Рейнолдс. Филмът е с безкомпромисно качество. Като добавим и участието на Антони Рикев, който написа невероятна музика… Понякога композиторите остават на заден план, а всъщност музиката и музикалната среда предават 60 процента от емоцията на филма, от внушението… Не трябва да забравяме и изключителната работа на оператора Андрей Андреев. Всички тези хора бяха отдадени на проекта и работиха с усмивка.

 

За какво е „Диви и щастливи“? Това е историята на две жени, които са мечтали да живеят живота си на максимална степен, но по стечение на обстоятелствата са загубили мечтите си. Един ден се събуждат и си казват, че това няма да продължава… Две силни момичета, които в този мъжки свят се осмеляват да заявят себе си. В ролите ще видите Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Базил Ейденбенц, Дария Симеонова, Димо Алексиев, Асен Блатечки, Калин Врачански, Явор Бахаров, Бен Крос.

Александър Сано и Дария Симеонова в кадър от филма.

Променят ли се с годините предпочитанията на българския зрител?

– Да, променят се и мисля, че е към добро, защото буквално допреди няколко години филмите бяха разделяни на екшън, романтични… и български. Сега вече не е така. Българският филм вече не само грабва вниманието на зрителя, той се гледа като жанров филм.

Какво е условието за успех – парите, актьорите, сценария?

– Да работиш с хора, които не желаят да направят компромис с професията си. Без значение на другите подробности. Разбира се, няма как кино да се прави с малко пари.

Едно от посланията на филма е, че всеки има право да бъде щастлив по свой си начин, ти щастлив ли си?

– Да, няма как да не бъда. Не мога да си намеря място от щастие. Знам, че зрителите, които ми дават любовта си през последните години, ще се почувстват въодушевени от филма, който им представям.

Какво те кара да се усмихваш в живота?

– Приятелите. И най-вече – семейството. Благодарен съм, че ги има в живота ми, че съществуват и че ме търпят.

Остава ли ти време за тях?

– Опитвам се да балансирам. Не се оплакваме за момента.

Търсиш ли в лицето на Нели и на децата коректив?

– Те никога не ми се натрапват с мнение, защото знаят, че в моята професия, от всички нас, аз разбирам най-много. Разбира се, ценя мнението им, на сина ми също – той вече е на 22 и има друг поглед към нещата.

Твоят живот в какъв жанр е, как би го определил?

– Романтичен екшън. Много приятен. Пожелавам на всички да имат моя живот.

А какво е нещото, за което вечер благодариш?

– Благодаря на живота, че ме среща със страхотни хора – смислени, отдадени и одухотворени. Виждам, че в България се появява една страхотна порода хора, които не са мрънкащи, а харесват животите си. Разбира се, те са се потрудили доста, за да го постигнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *