Забавна психология

Изберете си куче според зодията

Ако искате да продължите да излизате на разходка, сега е моментът да си вземете куче. Ще ви ближе с език по бузата преди лягане и ще ви даде достъп до парка по време на карантина. Но преди да изберете кутрето, съобразете се с тежката дума на астрологията.

Ако сте от зодия Овен, вие имат нужда от силно куче – с характер и спортен хъс. Освен това то трябва да е поне наполовина толкова енергично, колкото сте и вие. И да служи не само за красота, но и за охрана. Тоест най-подходящите за вас породи са боксер и фокстериер.

Представителите на зодия Телец са плахи и чувствителни натури, затова имат нужда хем от приятел, хем от пазач, на когото да се доверят напълно. Такова куче е немският дог.

Близнаците
, които са под покровителството на бога на търговията Меркурий, биха се чувствали добре в компанията на някое малко забавно кученце, което да ги развеселява и да очарова приятелите им.

Раците
са известни с любовта си към малките деца. Те са домошари и имат нужда от любимец, който като тях обича домашния уют и не е фен на дългите разходки. Болонка или пуделче биха били идеалният вариант за представителите на тази зодия.

Благородните Лъвове имат нужда от благородни животни. Такова е например колито. Интелигентно, грациозно, с артистичен външен вид. При това е спокойно и не е зло.

Представителите на зодия Дева обичат спокойствието, обикновено са дискретни, дори потайни и малко двулични. Ето защо подходящото куче за тях би бил френският булдог – страшен на пръв поглед, той е добро животно, което се разбира изключително много с малки деца. Може да го ползвате и за бавачка.

Добронамерените Везни са весели и общителни хора. Техният домашен любимец трябва да отговаря на финия и жив характер на собственика. Може би един сладък кралски пудел би задоволил търсенията на Везната за приятел и спътник в живота.

Скорпионите
са много страстни натури. След тях остава следа – независимо дали е лоша или добра. Обичат да възпитават. Имат нужда от животно, което се поддава на дресура, на постоянен тормоз и на желанието им да го научат на разни номера, без значение дали на него му харесва или отива. Най-подходяща за тази цел е немската овчарка – интелигентно, смело куче, за което дресировката е истинско удоволствие.

Представителите на зодия Стрелец си падат по приключения, обичат да скитосват на чист въздух, затова те могат да се спрат на породата сетер. Куче, което обича големите пространства и предизвикателствата.

Козирозите
се нуждаят най-много от вярност. Имат нужда от нещо голямо, с което да демонстрират своята сила и независимост. Най-подходящата за тях порода е овчарката.

За Водолея казват, че е суетен. Може би затова той би избрал някое елитно и екстравагантно куче. Такава осанка има афганската хрътка – достоен любимец на принцове и царе.

Рибите
са нежни, добросърдечни, предани, готови да дадат сърцето си на първия срещнат четириног. Ако се вслушат в звездите, то той трябва да е санбернар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *