ЗвездиКиноЛично

Башар Рахал за филма „Завръщане“: Изключително смислен е!

Башар Рахал посрещна гости в дневната, в която героят му от филма „Завръщане” живее. Тя е модерна, оборудвана с най-новите технологии, предлагащи комфорт за домакина и неговите приятели. Актьорът разказа интересни моменти от снимките на филма „Завръщане„, в който е съпродуцент с Ники Илиев и Богомил Грозев. И играе и една от главните роли.

Башар разказва вдъхновено за снимките на „Завръщане“, работата със Стефан Данаилов и срещите с другите актьори

Привет, намираме се в твоята дневна. С какво е по-различна тя?

– Интересното е, че тя е от т.нар. умни къщи, в които осветление, слънцезащита, телевизия и климатизация се контролират удобно през таблет или смартфон. За което благодаря на Шнайдер Електрик. Има доста екстри. Като тази с един натиснат бутон да активираш „готови сценарии“ – например, сцена „Вечеря“ или сцена „Гости“ могат да активират осветление в конкретни зони, музикален фон или да включват/изключват телевизора.

Странното е, че ние, актьорите, сме някак емоционално свързани с местата, където снимаме.

Аз, например, помня първия си кадър като дете в кой апартамент до НДК съм го снимал… На едно балконче. И всеки път като мина оттам ми става едно приятно. И с този апартамент е така. Той е подреден по последен вик на модата, страхотно оборудван. И подхожда идеално на моя герой, който е добре облечен, въобще – луксозен тип.

А ти самият фен ли си на технологиите?

– Аз да, но технически съм толкова неграмотен, техниката при мен винаги надделява. Затова гледам да не пипам нищо, което не разбирам. Ние, мъжете, по принцип винаги от всичко разбираме, но аз не съм такъв. Признавам си. Което е много удобно, когато ходим на палатка, например. Казвам, пичове, аз не разбирам как се прави. Моля да ми помогнете. Те разпъват палатката, аз си пия нещо!

Доволен ли си от филма?

– Сега предстоят „довършителните работи”.

Премиерата е на 18 октомври.

Много ми харесва. Честно! Изключително смислен е. Има си послание, има забава. Има стойностни неща. Хем искаме да ги хване за гърлото, зрителите, хем да се разтоварят… Няма тъпашки хумор. Като го гледаш, после ще кажеш на приятели да отидат да го гледат.

На финала на снимките на „Завръщане“

 

Виждам доста снимки в Инстаграм профила ти от пътувания. Това лято къде ще бъдете?

– Аз съм на каравана. Имам възможност да отида и в Гърция, навсякъде, но и моите деца са емоционално свързани с „Градина“, и с караваната. Отидохме в Гърция за десет дена и те скучаеха. Попитаха ме кога ще бъдем на караваната… Тя им е като летен дом. Два месеца тичат, играят, изчезват, не ги питам къде ходят… Прекарват часове във водата.

Децата му обожават караваната и прекарват два месеца на свобода в къмпинг „Градина“

2 thoughts on “Башар Рахал за филма „Завръщане“: Изключително смислен е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *