Бащата на Ричард Гиър си е отишъл, Хоумър бе на 100 години

Бащата на холивудския актьор Ричард Гиър, Хоумър Джордж Гиър, е починал на 100 години. Тъжната новина бе потвърдена в Инстаграм от съпругата на Ричард, Алехандра Гиър.

В публикация в социалните мрежи тя написа, че Хоумър е живял красив и пълноценен живот и е бил посветен да помага на другите.

Хоумър е роден на 7 май 1922 г. в Бруклин, Пенсилвания. Докато е още в началното училище, той среща любовта на живота си Дорис Тифани, за която се жени през 1945 г., след завръщането си от фронта след Втората световна война.

Хоумър Гиър е работил като застрахователен агент, а съпругата му е била домакиня. Имат пет деца, Ричард е първородният.

„Ако не можеше да помогне финансово, винаги имаше усмивка, прегръдка или някакъв друг начин да помогне на другите. Гледах го през цялото време, докато растях“, спомня си актьорът.

След като се пенсионира, Хоумър помага на организация с нестопанска цел – Meals on Wheels, която доставя храна на онези, които не могат да я купят или приготвят сами. Той набира средства и доставя храна повече от 25 години. Ричард също се включва в благотворителните проекти.

„Баща ми вдъхновява хората, влияе им, въвлича ги. Когато кварталът му има нужда от него, той е там“, описва Ричард баща си.

Миналата година Хоумър отпразнува стотния си рожден ден и по този повод се събра цялото семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *