Лично

Бесте Сабри плаче в ефира на Би Ти Ви

Сълзи се появяват в очите на красивата Бесте Сабри. Причина за тях е историята, която младата тв репортерка разказва в ефира на „Търси се“.

Историята й наистина е невероятна – като сценарий на филм.

Когато е на 9 месеца, бащата на Сабри заминава за Турция на гурбет. Заминава и повече не се връща. Малката Бесте остава с майка си, която тогава е само на 21 години.

Опитват се на няколко пъти да стигнат до Истанбул. Решават да пътуват през Сирия и Египет, но ги спират и ги предупреждават, че могат да се озоват в затвора. И те се връщат.

По-късно правят втори опит, при който стигат до летището на Истанбул. Но там разбират, че имат черни печати в паспортите. Остават като заложници на летището 3 дни. Спят на летището, а Бесте хапва само от любимата си пастърма, донесена от България.

Любопитното е, че баща й не идва да ги види, защото бил… на работа. Тогава майката на Сабри решава да се разделят. И се връщат в България.

Въпреки желанието си, Бесте не успява да изгради отношения с баща си години наред.

Успява обаче в професията на журналист. Става стажант репортер в Би Би Си, но се връща в България. За да се появи в ефира на една от националните телевизии.

Снимки: скрийншот/“Търси се“, БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *