Красота

Бирата e добра за кожата

Много дами пренебрегват това питие, а не трябва, защото бирата всъщност е изключително полезна за кожата.

Има лечебно действие

Бирената мая е лечебна. Препоръчва се при диабет, проблеми със стомаха, инфекциозни заболявания. Бирена мая могат да пият хората, които имат нужда от протеини и витамин В или страдат от язва, гастрит, ентероколити. Бирената мая е полезна за оплакващите се от авитаминоза или хормонален дисбаланс, често срещани проблеми при по-младите хора (тинейджърите). Благодарение на съдържащите се в маята цинк, магнезий, калций и други полезни ващаства организмът възстановява липсващите му микроелементи. Разбира се, не можете да пиете бирена мая без да се консултирате с лекар, защото има и противопоказания.

Помага при кожни проблеми

Бирената мая може да помогне много на хората с проблемна кожа. Тя е богата на витамините РР, Е и Н, които действат благотворно на кожата, косата и ноктите. Ако често ви излизат пъпки, обриви, това може да е следствие от недобрата работа на червата и отлажени в организма токсини. Бирената мая съдържа антиоксиданти и аминокиселини, които активизират процеса на преработване на храната, нормализират работата на червата, повишават имунитета, способстват за изхвърлянето от организма на вредните токсини и шлаки.

Маски за мазна кожа

Бирената мая е изключително ефективна при третиране на мазната кожа. Добре е да правите маска веднъж или два пъти седмично.

* 10 г бирена мая се разтварят в 5-процентен разтвор на медицинска стипца. Нанася върху лицето и след 10 мин се измива с хладка вода.
* 10 г бирена мая се размиват с малко сок от кисело зеле. Маската се нанася върху лицето и сеоставя за около 10 мин. После се изплаква с хладка вода.

* 10 г бирена мая се разтварят в ябълков оцет до получаването на кашица. Маската се нанася на лицето и след 10 мин се изплаква с хладка вода.

При суха и повяхнала кожа

Добре действат маските от бирена мая, разтворена в малко топло мляко, яйчен жълтък и плодов сок.

При суха кожа с бръчки

* 10 г бирена мая и 5 г бяла глина се размиват на кашица с малко лимонов сок, добавя се и един белтък. Маската се нанася върху лицето и шията, оставя се за 10 мин и след това се изплаква – първо с топла, после с хладка вода.
* 10 г бирена мая се смесват с 3-процентен водороден пероксид, добавя се прясно мляко. Сместа се нанася върху лицето и след 10 мин се измива.
* 10 г бирена мая се размива на кашица със сок от лук, добавя се чаена лъжичка течен мед. Нанася върху лицето и след 15 мин се изплаква – първо с топла, а после и с хладка вода.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *