Брад Пит печели слава с нова професия. Компания му прави Ник Кейв

Брад Пит и австралийският изпълнител Ник Кейв направиха изненадващ артистичен дебют, представяйки скулптури и керамика на изложба във Финландия, предаде Асошиейтед прес.

Музеят „Сара Хилден“ в южния финландски град Тампере е предвидил да изложи единствено творби на британския художник Томас Хаусъгоу, известен със скулптурите си. Художникът обаче е убедил музея да покаже творби и на неговите приятели Брад Пит и Ник Кейв.

Това е първият път, в който актьорът и изпълнителят показват свои творби, се казва в изявление на музея.

Тампере е университетски град, известен с културната си сцена.

Пит и Кейв присъстваха лично на повторното откриване на изложбата в събота. Финландски медии съобщават, че и двамата са изглеждали развълнувани, пише БТА.

Сред деветте творби на 58-годишния Брад Пит е скулптурна група от силикон върху пластмасов панел, представляваща стрелци с пистолети.

Брад Пит започва да твори след развода си с Анджелина Джоли през 2017 г.

„За мен това е като самоанализ“, каза артистът пред финландската медийна компания „YLE“.

Ник Кейв е известен с мрачния си баритон и като фронтмен на групата си „Бед Сийдс“ („Nick Cave and the Bad Seeds“). На изложбата той показва серия от керамични фигури, посветени на живота на дявола.

От 2020 г. досега Кейв е скулптирал, боядисал и глазирал 17 фигури.

„Исках да направя дявол, защото обичам червено. Историята на дявола ми говори за прошка и за необходимостта да бъдем опростени. За мен тези творби са много лични“, каза той.

Изложбата е отворена за посетители до 15 януари.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.