Забавна психологияНовинки

Цветът на очите говори за характера

Забелязали ли сте, че хората с еднакъв цвят на очите твърде често имат определен тип поведение? Психолозите твърдят, че това е много важен признак, по който можете да откриете дали човек е търпелив или нервен, решителен или срамежлив.

Сини

Притежателите им определено са романтични и сантиментални. Често изпадат в депресивни състояния, трудно устояват психически на житейските проблеми. Не обичат монотонното битие. Те са на настроения – ту са весели, ту са мрачни. Но пък бързо им минава.

Сив

Ако срещнете някой с такива очи, трябва да сте наясно, че той е много упорит, не си оставя магарето в калта и постига целите си на всяка цена. Обаче когато се сблъскат с някакви рутинни проблеми, чието решаване не зависи от тях самите, притежателите на сиви очи изпадат в безпомощно състояние и не могат да се съвземат. Трябва много да внимавате да не разсърдите сивоокия си приятел или колега, защото после трудно ще го умилостивите.

Зелени

Родените с този цвят на очите са жизнени, щастливи, с богато въображение. Те са упорити и решителни, трудно можете да ги разколебаете, ако са си наумили нещо. Концентрират се бързо и търпеливо си работят по задачите. Такива хора са идеални за съдии, защото са справедливи и не се влияят от роднински връзки, приятелски отношения или подкупването с подаръци! Те са добри събеседници – умеят както да говорят, така и да слушат внимателно.

Кафяви

Техните притежатели са уверени в себе си, знаят цената си и нямат нужда от похвали. Често обичат да се усамотяват, за да мислят задълбочено по важни теми и проблеми. Справят се с ангажиментите си стриктно, без да мърморят. Работят много, но и качествено. Особено ако наоколо няма началници и досадни колеги.

Черни

Малко двулични, но само за да не засегнат или обидят околните. Те са упорити и търпеливи. По-склонни са да изпадат в депресии, когато стане „напечено“. В такива ситуации не могат да мислят трезво и често избухват или вдигат скандали. Когато решат нещо обаче, не се отказват и си гонят интереса докрай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *