Забавна психологияНовинки

Цветята – какво ни казват?

Цветята имат свой собствен език. Някои нашепват за любов и романтика, за страст, други за увереност в собствените сили…

Звездици. Те са от от рода Stellaria и понякога хората ги бъркат с маргаритките. Но маргаритките имат повече венчелистчета и всяко израства отделно от останалите. Ако искате да поздравите някой с „добре дошъл”, поднесете му букет, в който има от тези нежни цветя.

Бели рози и момина сълза. Ако имате дъщеря или приятелка, която е загубила радостта в живота, и искате да я вдъхновите, подарете й. Момината сълза връща щастливите емоции в живота на хората и ще накара и най-тъжният човек да се разсмее отново!

Хризантеми и зимзелен. Хризантемите са символ на истината, а вечнозеленият зимзелен с крехки цветове казва: „Ще ти върна най-нежните и искрени спомени”.

Рози и люляк. Не искате повече да сте самотни? Букетът от рози и люляк ще привлече към вас любовта. А за да събудите страстта, добавете и няколко стръка кичест нарцис.

За булките е важно да имат край себе си розмарин. Както е казала Шекспировата Офелия: „Ето розмарин, който е за спомен – моля ти се, мили, помни ме!”. Розмаринът е символ на верността и паметта. От векове розмаринът се използва в сватбените церемонии: неговата роля е да напомня на младото семейство за сватбените им обети. Ако поръсите сухи стръкчета от тази билка в брачното легло, младоженците ще си останат верни цял живот. Розмарин под възглавницата прогонва лошите сънища.

И, уви, колкото и да харесваме слънчогледите, никога, ама никога не ги подарявайте на младоженци! Според речниците на флористите те символизират по-скоро материалната изгода и измамата, а това не е добро начало за една връзка!

Фотокредит: Pixabay, Pexel

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *