Забавна психологияНовинки

Усмивка? Красотата е вътрешно усещане за щастие!

Скъпи дами, бъдете здрави! Осми март е прекрасен празник.

Всеки ден е празник. На живота. И на любовта. Към нас. Към хората, които обичаме. Към света, който ни заобикаля.

Никога не забравяйте, че вие сте най-прекрасните на света. Че сте по-силни, отколкото въобще можете да си представите. Че сте красиви, умни, секси. Всичко това е в излъчването ви, в усмивката ви, в начина, по който вдигате телефона, миете чиниите, кръстосвате крака.

Вие сте Жени и това няма как да бъде изтрито или забравено.

Просто е добре от време на време да си го напомняте. Първо на себе си, а после и на околния свят. Вие сте силни за 100, но всъщност сте и нежни, и раними, и заслужавате цялата любов на света. Не приемайте онова, което не е ваше, онова, което не ви кара да сияете, онова, което не ви превръща в богини.

Вътрешна хармония. Към нея си струва да се стремиш, категорични са психолозите. Всичко е относително, а най-относителна е външната красота. От това как човек оценява себе си, зависи почти всичко. Вътрешната сила и увереност се предават и на околните и те ще повярват в твоята необикновена привлекателност.

Не ти се вярва? Съучениците на Джулия Робъртс й се подигравали, че има голяма уста. Тогава тя се заклела, че един ден целият свят ще я признае за красавица, а голямата уста ще стане нейна запазена марка.

Лицето на козметичен гигант Летисия Каста също имала проблеми в детството – връстниците й се подигравали заради големите зъби и неправилната захапка.

Комплекси, свързани с външния вид, са имали и Синди Крофорд и Клаудия Шифър…

Тук възниква въпроса – коя красота е истинската?

Външната, дадена ни от природата, или вътрешната – силата на характера ни? А може би самото умение да убедиш света, че си истинска красавица, просто те не са го забелязали…

Бъдете себе си! Бъдете диви. Не си слагайте спирачки. Не следвайте чужди правила. Живейте тук и сега. Защото животът си е ваш и е само един. Не си струва да го губите, заради чужди претенции и комплекси.

Усмихвайте се. Скачайте надолу с главата. Бъдете дръзки, бъдете смели. Мечтайте. И следвайте мечтите си.

Обичайте себе си. Обичайте живота. Обичайте. Това е. Щастието е вътре във вас. И килограмите, бръчките и правилата нямат значение. Имате значение вие – вашето щастие и сърце. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *